Skip to content

Trustpilot

Experience the power of customer reviews

Trustpilot is een Deense website voor consumentenrecensies opgericht in 2007 waarop reviews van bedrijven over de hele wereld worden gehost. De oprichter, Peter Holten Mühlmann, zocht naar een manier om zijn moeder te helpen met het vinden van betrouwbare online shops. 

Trustpilot-reviews helpen consumenten met vertrouwen te winkelen, en voorzien bedrijven van waardevolle inzichten die ze kunnen gebruiken om hun aanbod en bedrijfsprocessen aan te scherpen. Hoe meer mensen hun ervaringen delen op het platform, hoe meer waardevolle inzichten Trustpilot bedrijven kan bieden, en hoe meer mogelijkheden zij hebben om het vertrouwen van consumenten te winnen.

Trustpilot bepaalt met een speciaal algoritme wat de Trustscore van een online bedrijf is. Het algortime gaat er in eerste instantie altijd vanuit dat men een neutrale en goede score heeft. Deze wordt verbeterd door goede reviews en wordt omlaag gebracht door negatieve reviews. Ook de factor tijd speelt hierbij een rol, hoe ouder de review, hoe minder gewicht. 

Bedrijven kunnen Trustpilot inzetten om te werken aan hun online reputatie, om in contact te blijven met klanten, om inzichten te krijgen in mogelijke bottlenecks en om aanvullende diensten – zoals Google Seller Ratings – te gebruiken. De B2B tools bieden diverse opties om conversie te verbeteren.

DOELSTELLING

Trustpilot wil de grootste worden daarom is het belangrijk om de lokale markten goed te begrijpen, om voeten aan de grond te krijgen en om een sterk native sales-team in te richten voor de landen met potentie. De marketing-afdeling bestaan dan ook hoofdzakelijk uit lead-gen mensen. Ons doel was om leads te verzamelen, te nurturen, de reputatie van Trustpilot te verbeteren en te versterken en om strategische samenwerkingen aan te gaan.

De aanpak

Think big, act local. Brainycloud fungeerde al snel als het Nederlandse in-huis marketing-team en werkte intensief samen met de marketing collega’s in Denemarken. We waren kind aan huis en rolden samen met onze internationale collega’s tal van marketingplannen uit. Van automatisering, beurzen en events tot strategische samenwerkingen. Vanwege de snelle groei van deze organisatie heeft Brainycloud zich zelfs enkele maanden bezig gehouden met campagnes voor Zweden, Finland Denemarken en Duitsland.

Beurzen & Events

Van de Webwinkel Vakdagen, de Webshop VakbeursChecklist Webwinkel en Dmexco tot aan online vertegenwoordiging voor SEO Effect. Brainycloud was there. We regelden alles van A tot Z. Contact met de organisatoren, het inrichten van de stands, het regelen van promotionele zaken, het uitnodigen van klanten en het ontwikkelen van methodes om te zorgen voor meer conversie en engagement. Ons bekende rad is inmiddels de hele wereld over gevlogen en heeft Trustpilot op een eenvoudige manier veel nieuwe klanten opgeleverd. 

Naast de beurzen vertegenwoordigde Brainycloud Trustpilot ook vaak in persoon. Denk hierbij aan presentaties en webinars.

Trustpilot-wheel

Stands & Pos

Betaalbaar, snel op te zetten en zonder gedoe. Trustpilot investeerde veel in beurzen en events maar dit moest altijd op een efficiënte en kostenbesparende manier. Gezien onze ruime ervaring hebben we altijd een strakke stand en voldoende POS materialen ruim binnen budget kunnen ontwikkelen. 

Dmexco

WebWinkelVakdagen

Webshop vakbeurs

Trust Campagne

Om snel de doelgroep te bereiken en Trustpilot’s nieuwe “Free” account te introduceren ging Brainycloud op zoek naar strategische partners. Het gevolg was een co-branded campagne en intensieve samenwerking met de klanten van Webshop Keurmerk / Trustmark

Alle aangesloten webwinkels kregen een primeur en speciale aanbieding en Webshop Keurmerk kreeg een exclusief strategisch voordeel. Voor deze campagne ontwikkelde Brainycloud alle marketingmaterialen, co-branded nurture flows, AB-tests, persberichten en een co-branded Trustbadge voor shops met een 4+ sterren rating. 

 

Trustpilot samenwerking
Hoe het allemaal begon: Brainycloud en Trustpilot op bezoek bij Webshop Trustmark. De badge is hier extra toepasselijk 🙂
Trustbadge-Trustpilot_keurmerk

Nurturing Flow Eloqua

Brainycloud ontwikkelde een co-branded nurture flow in Eloqua. Triggers op basis van gedrag zorgden voor opeenvolgende emails. Afhankelijk van engagement en gebruik van het platform werden de emails versneld of vertraagd. Ook voerden we A/B tests uit om conversies te optimaliseren. Goede gedrag werd beloond. Wanneer iemand een hoge Trustscore behaalde ontving men felicitaties. Inactieve gebruikers kregen hulp aangeboden. Het doel van de flow was om gratis gebruikers to converteren naar betalende gebruikers. De emails uit de nurture flow lieten gebruikers inzien wat de voordelen van een betaald account zijn.

Modulaire en eenvoudig te vervoeren stand. Geschikt om vrijstaand de plaatsen.

BEURSSTAND ONTWERP

Geprinte wanden is leuk maar soms is er toch een kleine stand nodig. Deze moet men eenvoudig kunnen opzetten en ook is het van belang dat de stand in een personenauto vervoerd moet kunnen worden.

Speciaal voor Trustpilot ontwikkelde en produceerde Brainycloud een modulair stand design, gebaseerd op het ontwerp van de internationale booth. 

Deze modulaire booth kan op meerdere manieren ingericht worden, het dak kan zwevend of dragend geplaatst worden. Tevens kan de zelfdragende constructie zonder dak worden opgezet. Handig.

Een aantal marketing campagnes

Brainycloud was verantwoordelijk voor generieke RTB / Display campagnes en de co-branded campagnes. Speciale facts campagnes moesten de attitude ten opzichte van reviews (van de toekomstige Trustpilot gebruikers) veranderen. In Nederland waren veel e-commerce ondernemers namelijk niet altijd positief over een open review-community als Trustpilot. Met harde feiten probeerden we webshopeigenaren beetje bij beetje op te voeden en kennis bij te brengen over de voordelen.

Sterke video's

Brainycloud ontwikkelde regelmatig speciale Trustpilot video’s. Wij verzorgden tevens de voice-overs in meerdere talen. De video’s werden gebruikt op beurzen of dienden ter ondersteuning van de lancering van een uitbreiding van het B2B productportfolio. Zo hebben stonden wij aan de wieg van de Product Review module, Actionable Insights en de introductie van het Trustpilot “free” account.

Strategie & Onderzoek

Naast het monitoren en verbeteren van Trustpilot’s positie in Nederland deed Brainycloud veel onderzoek naar trends, ontwikkelingen, concurrenten en mogelijke kansen. Aanvankelijk beperkte het strategische advies zich tot Nederland en België maar op termijn werd ons ook verzocht om gedegen onderzoek te doen naar de mogelijkheden in Duitsland. Ons advies: Begin met een eigen kantoor en zorg dat je de cultuur en taal begrijpt. Ons advies leidde uiteindelijk tot de oprichting van 

Guerilla marketing acties

Veel marketeers kennen het begrip “door hanger” wel. Maar wij waren op zoek naar een “bike hanger”. Nederland is immers het land van de fiets. En zo geschiedde het. Een ware guerilla marketing campagne met zadelhoezen en stuur flyers. Niet door iedereen even goed ontvangen maar wel een recept voor aandacht. Een milieuvriendelijke flyer werd met een gerecycled rubber bandje aan het stuur bevestigd. #checkthestars werd in het leven geroepen om de community aan te sporen Trustpilot te gebruiken Bij het taggen van een favoriete winkel kon men een reis naar Kopenhagen winnen. Welke flyer kies jij?

seat-cover-Trustpilot Marketing Nederland Amsterdam

LANDINGPAGES DIE CONVERTEREN

Naast het bedenken en uitvoeren van diverse campagnes heeft Brainycloud hard gewerkt aan de optimalisatie kant. Landingpages werden uitvoerig getest en doorlopend verbeterd. Zo realiseerden we een sterk verbeterd conversieratio per campagne. 

Facebook Marketing campagnes

Het aanjagen van de community, het genereren van leads en het promoten van speciale deals. Op Facebook gebeurd het allemaal.

Print Print Print

Brainycloud hielp Trustpilot bij het vertalen van bestaande brochures, flyers en eGuides. Voor beurzen en evenementen werd veel van dit materiaal gedrukt. Toen Trustpilot ontdekte dat ons materiaal voordeliger gedrukt en geleverd kon worden werden we zelfs een tijdje huisleverancier voor al het drukwerk. 

Drukwerk Trustpilot

Reputatie Management & PR

Geloof het of niet maar Brainycloud is zelfs druk bezig geweest met reputatiemanagement. Van het beantwoorden van vragen en klachten op openbare fora tot aan het plaatsen van strategische PR berichten en het actief monitoren van Trustpilot’s reputatie op Sociale Media tot aan het strategisch uitzetten van persberichten. Brainycloud deed het allemaal met veel passie en plezier.

Vorige slide
Volgende slide

Trustpilot App

Enerzijds werkte Brainycloud aan het genereren van B2B leads en anderzijds bekommerden we ons om de community en gebruiksvriendelijkheid van het platform. Om beiden te versterken kwamen we met een uitgebreid voorstel om een heuse Trustpilot app te ontwikkelen. De app was voorzien van handige tools en een stukje gamification

Conversies met sterke content

Sterke campagnes zijn leuk, maar content = king. Vandaag dat Brainycloud zich intensief bezig heeft gehouden met het ontwikkelen van content. Van blogs tot whitepapers en eGuides. Deze digitale documenten werden ingezet t.b.v. diverse lead-gen activiteiten.

Testimonials

Speciaal voor Trustpilot ging Brainycloud 0p pad om tevreden klanten te interviewen. Deze testimonials dienen als #socialproof en geven potentiele B2B klanten inzicht in de inzetbaarheid van Trustpilot als review-platform maar ook als een platform om klanttevredenheid te monitoren en te verbeteren. Klanten die we niet konden bezoeken werkten mee aan aan geprinte case-study.

Vorige slide
Volgende slide

En Voilà... Een tevreden klant

Jullie zijn Trustpilot superhelden! Vanaf het prille begin hebben jullie perfect begrepen wat er moet gebeuren om een merk als Trustpilot groot te maken. Bedankt voor alles wat jullie voor ons hebben gedaan om deze snelle groei te realiseren. 

Jillian Sayuri Falconi
TitleGlobal VP of Demand Generation

trustpilot-Jillian
Neem contact op

Bel ons op +31 (0)85 017 0172

Of laat onderstaand uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Doorgaans reageren wij binnen één uur. Tot zo!

De opgegeven data gebruiken wij alleen om contact met u op te nemen. Uw gegevens worden vertrouwelijk opgeslagen en alleen bewaard voor de nodige duur. Als u zich inschrijft voor de nieuwsbrief dan ontvangt u 4 keer per jaar handige Marketing Tips.