Skip to content

Bakker Tietema

De bakker van de flevopolder

In 1883 zag ‘opa’ Egbert Tietema wel brood in een kleine bakkerij naast zijn boerderij in het Overijsselse Ossenzijl. De jonge bakker speelde in op het groeiend aantal turfvervoerders in de regio. Na een rijzende start verhuisde de ambachtelijke bakkerij aan de Ossenzijlse schutsluis na enkele jaren naar het nabij gelegen Oldemarkt.

Met recht is Bakkerij Tietema een pionier; als een van de eerste bewoners vestigde de bakkersfamilie zich in 1963 in de Flevopolder. Een houten barak vormde in de beginjaren nog de huisvesting van de bakkerij in Biddinghuizen. In de volksmond stond dit gebouw bekend als het eerste overdekte winkelcentrum van Flevoland.
 
De nieuwe generatie nam het over en benaderde Brainycloud Marketing voor een opfrisbeurt van de huisstijl, het verpakkingsmateriaal, het logo en de website. Tevens moest er een toekomstige webshop module geïntegreerd worden. Een opdracht die we graag aangaan. 

DE VRAAG

Kunnen jullie ons helpen met een nieuwe huisstijl, een nieuwe website met – in de toekomst een shop – en het updaten van als ons materiaal? Is het daarnaast mogelijk dat jullie ons helpen met het oppakken van Social Media en het zorgen voor meer bereik?

De oplossing

Ja dat kunnen we. (grapje) Of toch niet. Herkenbaarheid, iets nieuws, stijlvol, en toch refereren naar je roots. Het moet kunnen. En onze social specialisten ontwikkelen campagnes die als warme broodjes over de toonbank gaan. Kom maar op.

Een gloednieuwe website

Een nieuwe website gebaseerd op het populaire WordPress platvorm. Eenvoudig zelf te updaten. De nieuwe website straalt rust, professionaliteit en passie uit.

Speciaal voor de site heeft Brainycloud een fotoshoot op locatie verzorgd. De afbeeldingen werden hierna bewerkt en vrijstaand gemaakt. 

Binnen de WordPress omgeving draait een shop module van de aanbieder van het POS systeem van Tietema. 

Een fris nieuw logo ->

Een fris nieuw logo

Klassiek, herkenbaar, stijlvol en overal toe te passen. Het nieuwe logo is een feit. Inmiddels is Tietema een begrip in de polder, het is niet nodig om te benadrukken waar hun filialen zitten. Toch benadrukken we wel graag een stukje historie. Sinds 1883 wordt de toevoeging.

tietema-logo-ontwerp-brainycloud
logo-ontwerp-oud-input-tietema tietema-logo-ontwerp-brainycloud

Een product fotoshoot

Nieuwe foto’s waren (brood)nodig. Een frisse, nieuwe site vraagt immers om goed beeldmateriaal. Brainycloud verzorgde de fotoshoot op locatie.

fotoshoot-Tietema-Brood

Een aantal SOCIAL campagnes

Van personeelswerving tot winactie. Speciaal voor Tietema animeerde Brainycloud veel van de social teaser om het bereik van hun Facebook en Instagram campagnes te vergroten.

En Voilà... Een tevreden klant

Wat begon met het ontwerp van een nieuw logo is uitgemond tot een samenwerking waarin onze gehele huisstijl van de kleinste doosjes tot onze gehele winkels zijn aangepast. Daarnaast heeft Brainycloud onze website vernieuwd en bij het openen van een nieuwe winkel gezorgd voor een goede campagne via social media en de ander kanalen zoals de krant en borden langs de weg.

Mede hierdoor hadden we een vliegende start in deze winkel.

Ook de campagne tijdens oud en nieuw voor onze oliebollen en appelbeignets was zeer geslaagd. 

– Michiel Tietema

Neem contact op

Bel ons op +31 (0)85 017 0172

Of laat onderstaand uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Doorgaans reageren wij binnen één uur. Tot zo!

De opgegeven data gebruiken wij alleen om contact met u op te nemen. Uw gegevens worden vertrouwelijk opgeslagen en alleen bewaard voor de nodige duur. Als u zich inschrijft voor de nieuwsbrief dan ontvangt u 4 keer per jaar handige Marketing Tips.