Skip to content

Starkey BENELUX

Starkey BENELUX

STARKEY HOORTOESTELLEN

Gehoorapparaten. Het lijkt niet echt een sexy product als je het zo hoort. Echte vakmensen praten dan ook liever over hoortoestellen. Maar hoe denkt de markt hierover? Klaarblijkelijk rust er nog steeds een taboe op deze hoorhulpmiddelen en zoekt het overgrote deel van de mensen nog steeds op “gehoorapparaten”.

Onderzoek toont aan dat de meeste mensen pas in de laatste fase van hun leven overgaan tot de aanschaf van hoortoestellen. En dat is zonde, zeker omdat we tegenwoordig ook weten dat een tijdige en adequate aanpak van gehoorverlies levensverlengend werkt. 

Starkey, dé Amerikaanse fabrikant van hoogwaardige hoortoestellen helpt o.a. met razendsnelle ontwikkelingen om alle taboes weg te nemen. Bij Brainycloud vinden we deze producten stiekem best sexy. Het is daarom onze persoonlijke missie geworden om deze geweldige producten goed in de markt te zetten, om de doelgroep te verjongen en om het merk te laten groeien. 

De uitdaging

Audiciens die zich als specialist zien en liever niet “verkopen”, mensen die te lang wachten met de aanschaf, vooroordelen, een matige vergoeding vanuit de verzekeraar. Tal van uitdagingen om aan te pakken!

DE OPLOSSING

De markt blijven informeren over technologische ontwikkelingen, de doelgroep opzoeken op Social Media en het taboe wegnemen, het audiciens netwerk uitbreiden, audiciens opleiden en merkvoorkeur meegeven, gebruik maken van de unieke propositie van Starkey en specifieke features uitbuiten. Een multidisciplinaire aanpak waarbij specialisten samenwerken met marketeers en accountmanagers.

Een aantal brochures

Print, zeker in B2B omgevingen is het nog steeds niet weg te denken. Audiciens geven graag iets tastbaars mee aan de klant. Bij Brainycloud adopteren we al het bruikbare materiaal uit de US, vertalen we de teksten en zetten we de bestanden om naar een drukbaar EU formaat. 

Na goedkeuring drukken we de brochures, worden ze gebundeld en leveren we ze netjes af op het hoofdkantoor. In enkele gevallen maken ze onderdeel uit van een direct mail campagne die we tevens verzorgen. 

Case story time

Ondanks dat gehoorproblemen op alle leeftijden kunnen ontstaan beginnen de eerste problemen vaak pas rond het 30e levensjaar. 

Gezien het feit dat – wanneer de leeftijd stijgt – mensen steeds minder social platformen gebruiken en ouderen steeds vaker actief zijn op social media speelt Facebook een belangrijke rol in de communicatie naar de audiciens en de eindgebruikers. Dit is het platform waar ouderen het beste vertegenwoordigd zijn.

Er is gekozen voor een gezonde combinatie van thema en product campagnes, branding campagnes, community management en webcare. Luchtige onderwerpen, actualiteiten, productintroducties, how-to’s, branding video’s (en af en toe de nadruk op de Amerikaanse roots) moeten de gebruikers en stakeholders positief beïnvloeden. Materiaal uit de USA wordt ondertiteld of aangepast voor de Benelux markt.

Starkey-logo
0

BELANGRIJKE ACTIES

Per maand meten we meer dan 300 belangrijke koopsignalen op de Starkey site. Ongeveer 1/3 hiervan neemt contact op met een Starkey audicien.

0

Bereik

Per maand bereiken we via Social Media meer dan 60.000 mensen die binnen de doelgroep vallen. Gemiddeld zijn er +300 reacties op de posts van Starkey.

0

Hoortoestellen

Er zijn al meer dan 3500 Starkey hoortoestellen verkocht in Nederland

Interview met een audicien ->

Uit onderzoek weten we dat de meeste mensen hun zoektocht naar hulp starten bij de audicien. Dit zijn dan ook onze helden, mensen die dag in dag uit werken om slechthorenden weer het gevoel te geven dat ze erbij horen.

Omdat ze een essentiële rol spelen binnen de customer journey worden ze getraind, ondersteund met marketing acties en beloond voor hun harde inzet.

Eén manier om ze in het zonnetje te zetten is om ze de aandacht te geven die ze écht verdienen. Een heus interview. Gepassioneerd vertellen ze over hun bedrijf en hun visie. “Op bezoek bij” is ontstaan.

Starkey-ansichtkaarten-actie

Direct Mailing

Starkey investeert veel tijd en geld in de ontwikkeling van revolutionare producten. Het gevolg is dat productlanceringen in een rap tempo verlopen. Hoe houden we de drukke (veelal zelfstandige) audiciens op de hoogte zonder ze lastig te vallen met een overload aan informatie? 

Simpel: We sturen ze kleine stukjes info per post en doormiddel van slimme gamification belonen we ze voor hun gedrag. Spaar alle ansichtkaarten, stop ze in de bijgeleverde houder, hang ze op in de zaak, maak een foto en ontvang een heerlijke taart voor jouw team! Simpel met efficient. 

DISPLAY FOLDER HOUDER STARKEY

Displays maken, een kostbare zaak. Maar niet bij Brainycloud. Voor rond de 40 euro per stuk leverde we volledig op maat gemaakte display’s voor Starkey

De display’s werden voorzien van slimme informatie brochures die per punt diepgaande info gaven over de mogelijkheden van de hoortoestellen. Voor de audicien een handige tool om in te spelen op de behoefte van de klant, zonder ze te overspoelen met features (die ze waarschijnlijk niet allemaal nodig hebben). Verkopen blijft immers vragen, niet vertellen.

Starkey folder display
Starkey-POS-Display-Brochures

Een aantal marketing campagnes

Productintroducties, teasers, kortingsacties en meer. Voor Starkey maken we maar al te graag toffe campagnes, social media beelden en Instagram teasers. Waarom? Omdat elke productlancering altijd weer een feestje is. Van het perfect weergeven van muziek tot kunstmatige intelligentie en valdetectie; Starkey doet het.

Introductie
Livio AI

Een hoorrevolutie. Simpelweg omdat Starkey letterlijk doet wat anderen niet doen: Een nieuwe markt creëren. Hoortoestellen zijn ware healthables geworden.

Een nieuwe categorie smart devices die het leven kunnen verrijken. Dit gaat verder dan goed horen. Valdetectie, real-time vertalen, transcribe, gesproken herinneringen, automatische aanpassingen op basis van geo-locatie, AI omgevingsanalyse, valdetectie, stappenteller, hartslag meting, hulp op afstand en meer. Genoeg om over te communiceren.

De vraag was natuurlijk; welke feature is echt uniek, wat kan onze concurrent niet en hoe gaan we dit uitbuiten? Een slimme combinatie van PR, Campagnes, Social ads, TV- aandacht en performance marketing tactieken werden gecombineerd om Livio tot een groot succes te maken. Starkey staat op de kaart als “de Apple onder de hoortoestellen.”

Livio Ai logo

Social media teasers

Mensen hebberig maken, ze voorbereiden op wat de toekomst brengt. Onze teasers lieten niets aan het toeval over. Livio komt er aan en Starkey heeft een verdedigbaar concurrentievoordeel. Starkey brengt een revolutie en de markt is er klaar voor. 

Direct mail Livio

Succesrecepten zijn voor herhaling vatbaar. Wat goed wordt ontvangen kan doorgaans prima herhaald worden. Vaak tegen lagere kosten, het wiel is immers al uitgevonden. Voor Starkey deden we het gewoon; een tweede direct mail met postkaarten. Het bereide de audiciens voor op wat er komen ging.

Kaarten-STARKEY-Livio

Promotiemateriaal

Audiciens ondersteunen en ze blijven voorzien van vers marketingmateriaal. We ontwerpen, we printen en we voorzien de audiciens direct voor de nodige POS / Promotiematerialen.

AD-Starkey-After-EUHA-2019

Advertenties

Vakbladen, wie kent ze niet? Maar in dit wereldje is er iets bijzonders aan de hand, een handjevol aanbieders, slechts een paar vakbladen en veel concurrentie. In een aantal bladen moet je gezien worden. 

Dit is een de boulevard aan het strand en hier show je je nieuwe bolide. Hier laat je de vakwereld zien wat je in huis hebt. Dit is waar Brainycloud neuromarketing tactieken toepast om de lezer aan te grijpen zodat ze zich verdiepen in de producten en weten wat Starkey te bieden heeft.

En Voilà... Een tevreden klant

We hebben de aflopen jaren ervaring opgedaan met meerdere marketingbureau’s en, ik moet in alle eerlijkheid zeggen dat het eerste jaar vaak de samenwerking zeer goed is en dat de samenwerking daarna verslapt. 

Dat gevoel hebben we bij Brainycloud absoluut niet en we kunnen ze geen groter compliment geven!

Paul van Weezepoel
Directeur KIND Horen Benelux

Jeroen Douw
Sr. Account Manager KIND Horen Benelux

Neem contact op

Bel ons op +31 (0)85 017 0172

Of laat onderstaand uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Doorgaans reageren wij binnen één uur. Tot zo!

De opgegeven data gebruiken wij alleen om contact met u op te nemen. Uw gegevens worden vertrouwelijk opgeslagen en alleen bewaard voor de nodige duur. Als u zich inschrijft voor de nieuwsbrief dan ontvangt u 4 keer per jaar handige Marketing Tips.