Skip to content

Sennheiser

Shape the future of audio

Bij Sennheiser wil men de toekomst van audio vormgeven door unieke geluidservaringen voor klanten te creëren. Als familiebedrijf zijn ze trots op hun geschiedenis van drie generaties, hun prestaties in de audiowereld en op de ambitie om de toekomst van audio vorm te geven. 

Sennheiser is wereldwijd actief in diverse markten. Zo levert het bedrijf geïntegreerde oplossingen voor musea en conferentieruimtes, audio apparatuur voor bekende artiesten, voor TV en radio en hoogwaardige consumentenproducten zoals de bekende open hoofdtelefoons. Sennheiser Benelux is een volle dochteronderneming van het Duitse moederbedrijf Sennheiser electronic GmbH & Co. KG. 

Brainycloud werkt al jaren intensief samen met Sennheiser Benelux en het hoofdkantoor in Duitsland om de internationale strategie lokaal toe te passen. Zo zijn we verantwoordelijk voor de social kanalen, leveren we 24/7 customer service ondersteuning en voeren we ad-hoc marketing en ontwerp opdrachten uit.

De uitdaging

Internationaal zijn maar toch lokaal campagne kunnen voeren. Even snel wat marketing ondersteuning maar wel van mensen die begrijpen hoe de markt werkt. Een kleine beursstand zonder de kapitale stand van het hoofdkantoor. Allemaal behoeftes van een lokale sub. 

De oplossing

Think big, act local. Brainycloud helpt Sennheiser met het lokaal uitvoeren van de internationale strategie en het vertalen van alle social content. Het uitvoeren van lokale ad-hoc opdrachten en het ontwikkelen van kosten effectieve campagnes en beurs / POS oplossingen. Met onze jarenlange tech-ervaring zijn we tevens de eerste lijn voor alle Social vragen van de Benelux klanten. Webcare next level dus.

SENNHEISER TRAPT AF CAMPAGNE

Voor het EK 2016 had Sennheiser Benelux een speciale winactie. Bij aankoop van diverse producten konden consumenten een replica van de wedstrijdbal winnen. Brainycloud ontwikkelde de tagline, het campagne materiaal, de online campagnes en een speciale win-actie website met beveiligde database. De producten werden voorzien van speciale ronde stickers die men open kon vouwen. Met een unieke code kon de consument naar een speciale actiewebsite. Een database bevatte de winnende codes en een aantal troostprijs codes.

sennheiser campagne EK voetbal actie

NFC INTRODUCTIE VIDEO

NFC Introductie video

Kunnen jullie ons helpen met een interne video voor de lancering van een nieuw product? Het moet snel af zijn en we hebben geen materiaal. Kunnen jullie wat met deze briefing? U roept, wij draaien. 

Een aantal advertenties

Voor de Telecom tak van Sennheiser ontwikkelde Brainycloud diverse B-2-B advertenties. Naast het opmaken van het advertentiemateriaal werkte Brainycloud ook aan het vertalen van diverse folders en advertenties. Engels, Duits, Deens, Frans niks is ons te gek.

sennheiser advertentie design deens

Modulair hoekstand stand-ontwerp voor Sennheiser. Met volledige top constructie. Deze kan zelfdragend op de zijwanden geplaatst worden, dure ophangen zijn hierdoor overbodig. 

Hetzelfde ontwerp maar dan zonder dak. Voor beurzen met minder ruimte of wanneer er behoefte is aan meer lichtinval van bovenaf. 

BEURSSTAND ONTWERP

Een grote internationale beursstand is leuk maar in de praktijk brengt het altijd uitdagingen met zich mee. Kunnen we het logistiek gezien wel aan? Is de stand modulair? Is hij niet in gebruik? 

Speciaal voor Sennheiser ontwikkelde Brainycloud een modulair stand design, gebaseerd op het ontwerp van de internationale booth. Mét of zonder bovenkant, want iedereen die wel eens op een beurs heeft gestaan weet dat takelen geld kost!

Deze modulaire booth kan op meerdere manieren ingericht worden, het dak kan zwevend of dragend geplaatst worden. Tevens kan de zelfdragende constructie zonder dak worden opgezet. Handig.

Hearing display modulair

Kunnen jullie een actief modulair display maken wat staand, hangend en op een balie gebruikt kan worden? Ja, waarom niet? Moet je kijken wat een slimme oplossing. 

SHOP IN SHOP

Een 2D uitgewerkt voorstel voor een modulair shop in shop display. Op maat gemaakt voor een belangrijke pro audio klant.

partnershop-magento-postnl-mockup-sennheiser

een partnershop met post NL

Speciaal voor Sennheiser en PostNL ontwikkelde Brainycloud een besloten partner webshop. Medewerkers kunnen met gespaarde punten geselecteerde Sennheiser producten kopen.

De shop werd ontwikkeld op het Magento platform en was alleen toegankelijk met een speciale code. 

EEN fotoshoot voor de beurs

Naast real-time social media posting tijdens belangrijke internationale beurzen is het van belang om ter plekke kwalitatief hoogwaardige beelden te schieten. Ze worden tijdens de beurs verbeterd en direct gebruikt voor de social media kanalen. Onze eigen mensen zijn aanwezig en werken voor en tijdens de beurs intensief samen met de mensen van Sennheiser.

Een aantal marketing campagnes

Van het verzamelen van klantfeedback tot het inruilen van draadloze systemen vanwege de nieuwe frequentieveilingen. Brainycloud ontwikkelde al het campagne materiaal. Voor het EK 2016 ontwikkelden we zelfs een speciale interactieve Facebook advertentie. Deze Facebook “canvas ad” opende een full-screen mini website, hier konden consumenten in één oogopslag zien welke producten meededen voor de EK actieperiode. Een samenwerking tussen Ubisoft en Sennheiser betekende een gratis game bij een aantal geselecteerde Sennheiser Gaming Headsets. De banners worden weergegeven als statische of Gif banners. Uiteraard werden ze geanimeerd en als HTML 5 ingezet.

sennheiser-banner-design-aciv
sennheiser-banner-design-aciv

Een weinig gebruikte Facebook Advertentie mogelijkheid: Facebook Canvas. Een volledige, full screen ervaring met jouw merk.

IBC ondersteuning

IBC ondersteuning

Real-time social media posting tijdens een belangrijke beurs; de IBC. Brainycloud doet het. Van live interviews, fotografie, Instagram stories tot een aftermovie. Het kan allemaal.

En Voilà... Een tevreden klant

Van last-minutes met de deadline ‘gisteren’, tot volledige opdracht handling van onze toekomstdromen. Technische ondersteuning voor de site die zonder morren blijft draaien. Grafische ontwerpen naadloos aansluitend op onze bedrijfsstijl, en meer nog: ons bedrijfsgevoel. Met Brainycloud hebben we het perfecte bureau voor onze wensen gevonden. Alsof we een paar collega’s op afstand hebben zitten.

Vincent Ostendorf 
Key Account Manager Hearing Care Benelux

Neem contact op

Bel ons op +31 (0)85 017 0172

Of laat onderstaand uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Doorgaans reageren wij binnen één uur. Tot zo!

De opgegeven data gebruiken wij alleen om contact met u op te nemen. Uw gegevens worden vertrouwelijk opgeslagen en alleen bewaard voor de nodige duur. Als u zich inschrijft voor de nieuwsbrief dan ontvangt u 4 keer per jaar handige Marketing Tips.