Skip to content

Relayter

Design & Workflow Automation

Relayter helpt bedrijven met het vereenvoudigen van hun content productie. Het SaaS platform biedt één centrale plek voor het beheren van campagnes, het produceren van content, het beheren van producten en assets, het opslaan van templates en het proofing proces.

Het creatief en technisch brein achter Relayter is het digitale bureau mediaBunker, voorheen onderdeel van Creative Media Network. Zij bemerkten in processen bij Kruidvat en Spar een uitdaging om de productie van marketing promotie material efficiënt te laten verlopen. Van proces workflows en goedkeuring van materiaal, tot opmaak automatisering. Er was een hoop te verbeteren. De sterke technische achtergrond van het team in combinatie met de ervaring van retail processen leidde tot de oplossing: Relayter. Eén platform waarbinnen alle afdelingen en stakeholders de gehele omnichannel marketingproductie kunnen structureren en automatiseren.

Het nieuwe Bol.com speelgoedboek is een voorbeeld van een sprekend eindproduct wat volledig ontwikkeld is met het Relayter platform. Maar Relayter kan veel meer. Van het verbeteren van de interne samenwerking tot het versnellen van de productie. Alle data is makkelijk terug te vinden op één centrale plek, communicatie verbeterd en repetitief werk wordt sterk gereduceerd. Het resultaat mag er zijn: gemiddeld 30% reductie in kosten, 25% snellere producties en 75% betere management inzichten.

DE UITDAGING

Relayter is nieuw en biedt unieke tools die niet voor iedereen bekend zijn. Het is geen DAM, geen PIM maar je kunt Relayter hier wel aan koppelen. Hoe maken we potentiële gebruikers duidelijk wat Relayter precies doet, hoe bereiken we ze en hoe kunnen we ze continu beïnvloeden? Grote omnichannel bedrijven schakelen immers niet van de ene op de andere dag over op een nieuw systeem. Dit kost tijd, en geld. Buiten dat is er vaak sprake van een behoorlijke DMU.

DE OPLOSSING

Brainycloud heeft Relayter geholpen met het uitwerken van een uitgebreide customer journey, het bepalen van de belangrijkste touchpoints en het uitwerken van alle deliverables voortvloeiend uit de customer journey. Account based Marketing activiteiten zorgen voor onbewuste beïnvloeding van vooraf bepaalde mogelijke leads en goede content zorgt voor meer inbound traffic.

Een bijzondere direct mail

Voor een bedrijf als Relayter is Nederland in principe te klein. Als een prospect gemiddeld X mag kosten en je weet dat er eigenlijk maar een handjevol prospects zijn die je écht interessant vindt, waarom benader je ze dan niet gewoon direct? Maar wel op een manier die bij een Neerlandsche tech-startup past. Persoonlijk, origineel, herkenbaar en met een knipoog naar je belangrijkste boodschap: Win je kostbare tijd terug! Brainycloud bedacht een aantal ludieke direct-mail campagnes en samen ontwikkelden we de inmiddels klassieke “start winning back time” campagne.  

Relayter-win-back-time-campagne-direct-mail

WIN BACK TIME

Een goede campagne moet je uitbuiten. Laten resoneren. De kracht van herhaling is belangrijk. 

Gelukkig weet Relayter als geen ander dat een consistente merkbeleving van groot belang is. Het “Win back time” thema is geboren en komt de navolgende maanden terug in de geprinte materialen. Op de eerstvolgende beurs, het Retail & Brands festival, kunnen bezoekers een fotomoment met de 1:1 replica scoren.

#startwinningbacktime is geboren.

CONTENTCONTENT

Waar zoeken mensen op? Welke problemen lost Relayter op? Hoe krijgen we meer relevante inbound leads? Hoe kunnen we gaan linkbuilden? En hoe zorgen we ervoor dat we mensen met een latente behoefte vinden?

Het begint allemaal bij content. Samen met Relayter identificeerde Brainycloud zoektermen die nauw verwant zijn aan de belangrijkste diensten van Relayter. Hierna volgden relevante topics, artikelen en webpagina’s die gemaakt zijn om te converteren.

Een bedrijfsvideo ->

Een bedrijfsvideo

Een professionele bedrijfsvideo laat bezoekers van de website in slechts twee minuten tijd zien wat Relayter allemaal te bieden heeft. Het vertelt een herkenbaar verhaal van de alledaagse strijd bij het ontwikkelen van een nieuwe reclamefolder en toont het gemak van een doordachte SaaS oplossing aan. Kun jij zien dat een groot deel van de video in de avond is geschoten? 

Campagnes

Naast het ontwikkelen van content, het werken aan de online vindbaarheid (SEO) en de diverse videoproducties werkte Brainycloud aan ondersteunende campagnes op LinkedIn, Facebook, Instagram, Google en diverse industrie gerelateerde websites. De SEA campagnes waren deels gericht op awareness en deels op intent. De Social campagnes werden ingezet ter ondersteuning van de brand-recall, voor het genereren van leads en ter ondersteuning van onze regionale account-based marketingactiviteiten. 

En Voilà... Een tevreden klant

“Ik ken Marc al jaren van onze voorgaande samenwerking bij Sennheiser. Deze keer zit ik zelf aan de klantzijde, maar de synergie is er nog steeds. 
 
Er zijn weinig mensen die aan onze eisen en de drang naar perfectionisme kunnen voldoen. Maar de mannen van Brainycloud gaan de uitdaging telkens met beide handen aan. Samen hebben we daarmee een ijzersterk merk gebouwd waar we de komende jaren hopelijk veel van gaan profiteren.”
 

Edward Hölsken
Founder & Managing Director Relayter

Neem contact op

Bel ons op +31 (0)85 017 0172

Of laat onderstaand uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Doorgaans reageren wij binnen één uur. Tot zo!

De opgegeven data gebruiken wij alleen om contact met u op te nemen. Uw gegevens worden vertrouwelijk opgeslagen en alleen bewaard voor de nodige duur. Als u zich inschrijft voor de nieuwsbrief dan ontvangt u 4 keer per jaar handige Marketing Tips.