Skip to content

KIND Audiciens

EEN KLEINE GROTE SPELER IN NEDERLAND

KIND Horen Audiciens in Breda is een volle dochteronderneming van de Duitse marktleider KIND Horen. Dit is één van ‘s werelds leidende bedrijven op het gebied van hoogwaardige hooroplossingen. Het filiaal in Breda is eigendom van de Nederlandse distributietak van KIND (de distributeur van Starkey Hoortoestellen) en is vooralsnog het enige filiaal in Nederland.

KIND is een toonaangevende familiebedrijf in de akoestiek van hoortoestellen. Met meer dan 700 gespecialiseerde winkels en meer dan 3.000 werknemers is KIND een van ‘s werelds meest succesvolle en snelst groeiende bedrijven binnen de audiologie sector. KIND blijft haar hoge kwaliteitsnormen ontwikkelen in nauwe samenwerking met ervaren specialisten en levert A-merk hoortoestellen voor de private en verzekerde markt.

De grootste zijn brengt echter ook een bijzondere verantwoording met zich mee. Daarom behoren de medewerkers van KIND tot de besten in hun branche. Het bedrijf heeft dan ook een eigen opleidingsinstituut.

KIND Horen Breda heeft Brainycloud gevraagd om de winkel weer op de kaart te zetten. De winkel verkeerde namelijk in zwaar weer. Er was te weinig verkeer, de winkel werd niet gevonden en er kwamen nagenoeg geen nieuwe afspraken. Zo’n uitdaging gingen we uiteraard graag aan. Na een paar maanden werd er extra personeel aangenomen. Voila. C’est tout.

DE UITDAGING

KIND Horen is een begrip in Duitsland, maar met slechts één filiaal in Nederland heeft de onderneming weinig aan die spontane merkbekendheid. Daarnaast denkt men vaak dat het een filiaal betreft voor kinderen met hoorproblemen. De naam Kind (Kiend) werkt niet in het voordeel. Een ander groot probleem is dat de website niet scoort in Google en een belangrijk deel uit de customer journey ontbreekt. De degelijke Duitse uitstraling past ook minder bij ons hippe Nederland. 

DE OPLOSSING

Een nieuwe huisstijl met een aangepast logo, een website die goed scoort in Google, gerichte campagnes, doorlopende activiteiten op social media en het verder afdekken van de customer journey zorgen voor meer verkeer naar de winkel en pull vanuit de markt. Ook het filiaal zelf hebben we hipper gemaakt. KIND horen wordt KIND Audiciens en we gaan duidelijk communiceren wat men kan verwachten.

Een gloednieuwe website

Hipper, duidelijker en gericht op SEO. De nieuwe website is fris en houdt rekening met fysiologische beperkingen van ouderen. Grote titels maken het navigeren eenvoudig en prettig voor ouderen. De nieuwe website is daarnaast 100 procent mobile friendly.

De chatfunctie maakt het laagdrempeliger om vragen te stellen. Zeker voor jongere mensen is het prettig om, over een onderwerp waar ze wellicht wat onzeker over zijn, eerst even rustig te kunnen praten. 

De website heeft verder één duidelijke “call to action” – Plan een afspraak. En dat gebeurd dan ook volop!

KIND-Gevel-OUD KIND-Gevel-NIEUW

Nieuw gevelontwerp

Drempelvrees. Niet iedereen is even zeker van zijn of haar zaak. Als jij problemen hebt met je gehoor, zal je dan naar binnen stappen bij KIND Horen? Weet je zeker dat je hier moet zijn? Ons onderzoek toonde aan dat de term “audicien” nog steeds ontzettend populair is en dat veel consumenten hier dan ook hun zoektocht beginnen. Laten we dan maar gewoon duidelijk zijn in wat men kan verwachten. KIND Audciens is hier! Kom gerust binnen.

Nieuw promotiemateriaal

Nieuw promotiemateriaal wordt afgestemd op de Nederlandse markt. Met de nieuwe ontwerpen is er gekozen voor een gezonde combinatie tussen branding en hero-product communicatie.

Beachflag-KIND-Audiciens

SEO - Lokaal groeien

Als kleine winkel, met beperkte middelen, nagenoeg gelijk scoren met een zeer grote speler in de markt. En dat ondanks dat de website maar een fractie van de content en pages heeft. Het is mogelijk. Door goede zoekmachine optimalisatie bespaart KIND een hoop op SEA.  Momenteel scoort KIND Audiciens met 26 belangrijke keywords een top 1 positie, 34 keywords bevinden zich in de top 3 en, het meest gewilde woord “gehoortest Breda” blijft prominent op nummer 1. KIND Audiciens is back in business.

Google display & GOOGLE ADS

Geavanceerde HTML 5 banners voor het verhogen van de brand-awareness, het genereren van meer leads en het introduceren van nieuwe producten. Ook een kleine lokale speler kan meedoen met de grote jongens. Display campagnes zorgen voor meer brand-awareness in de regio. De campagnes worden thema-matig opgebouwd en ondersteund met PPC (Google Ads) en Social Campagnes. 

banner-KIND-Google-Ads
google-ads-ppc-voorbeeld-kind-breda

Google ads (PPC)

Veel mensen noemen het nog steeds Google Adwords. Inmiddels is het al een tijdje Google Ads. Kleine tekstadvertenties die bovenaan in Google staan. Voor KIND Audiciens zetten we ze lokaal in voor zogenoemde high volume searches. Zoekopdrachten met veel volume waar we niet altijd goed op kunnen ranken. 

De campagnes zijn opgedeeld in een logische structuur. Hierbij is gezocht naar de ultieme balans tussen waar de consument op zoekt en wat de audicien wil uitstralen. Zoekopdrachten op het woord “gehoorapparaat” zijn er in overvloed, toch willen audiciens het woord liever niet gebruiken. De oplossing? Adverteer op het woord en vang alsnog een deel van dit verkeer af.

Sitelinks onderaan de advertentie worden gebruikt om de conversiekans te vergroten, kennis te delen en mensen kennis te laten maken met de hoogwaardige hooroplossingen van het Amerikaanse merk Starkey Hearing Technologies.

Conversies op de site worden gemeten met een integratie van Google Tag Manager. 

VIDEO's voor in de winkel

Ook in de winkel mag het niet ontbreken aan informatie. Ons advies: Hang schermen op achter het raam en laat ons wat narrowcasting materiaal ontwikkelen. Mooi toch?

En Voilà... Een tevreden klant

We hebben de aflopen jaren ervaring opgedaan met meerdere marketing bureau’s en, ik moet in alle eerlijkheid zeggen dat het eerste jaar vaak de samenwerking zeer goed en dat de samenwerking daarna verslapt. Dat gevoel hebben we bij Brainycloud absoluut niet en we kunnen ze geen groter compliment geven!

Paul van Weezepoel
Directeur KIND Horen Benelux

Jeroen Douw
Sr. Account Manager KIND Horen Benelux

Neem contact op

Bel ons op +31 (0)85 017 0172

Of laat onderstaand uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Doorgaans reageren wij binnen één uur. Tot zo!

De opgegeven data gebruiken wij alleen om contact met u op te nemen. Uw gegevens worden vertrouwelijk opgeslagen en alleen bewaard voor de nodige duur. Als u zich inschrijft voor de nieuwsbrief dan ontvangt u 4 keer per jaar handige Marketing Tips.