Skip to content

Impact boulderhal

De hal die indruk op je maakt

De eerste boulderhal in Almere – Impact. Er zijn 7 verschillende niveau’s zodat er voor zowel de beginner als ervaren boulderaar genoeg te oefenen en te trainen valt. De kleine klimmers kunnen terecht bij de Tooka Temple en de sterke boulderaar kan een poging wagen op de 60 graden wand. Als je helemaal klaar bent met al je oefeningen en boulders kun je terecht in de Impact bar voor wat lekkers te eten of drinken of voor een gezellig potje pool!

Boulderen is een tak van de klimsport, afkomstig van het buiten klimmen op (lage) rotsblokken. Het verschil met routes klimmen is, dat je met boulderen maar klimt tot een hoogte van maximaal 4,5 meter. Daarnaast zit je niet vast, als je valt, val je op een dikke mat. Doordat er niet gezekerd wordt (zekeren is de klimmer vasthouden/vastmaken aan een touw), is boulderen toegankelijker: je kunt in je eentje aan de slag en je hoeft geen zekercursus te volgen.

Boulders zijn technischer, korter, krachtiger en dynamischer dan klimroutes, die juist op de duurprestatie focussen. De laatste jaren is het indoor-boulderen enorm gegroeid en wordt het gezien als het nieuwe fitness.  Binnen de bouldersport vindt er dan ook een verandering plaats. Naast de standaard boulders worden de puzzel- en getructe boulders, waarbij je de boulder op een creatieve en circusachtige manier moet oplossen steeds populairder. 

De behoefte

Er zijn voldoende jongeren maar hoe kunnen we, met beperkte middelen, meer abonnementen verkopen, de wat oudere doelgroep aanspreken en bedrijven in de regio uitdagen om bij ons langs te komen of om een lidmaatschap aan te bieden?

De aanpak

Laten we zorgen dat mensen zo snel mogelijk opgenomen worden in de groep, ze het gevoel geven dat ze erbij horen. We bedenken een spoedcursus en bieden ze gelijktijdig een rittenkaart aan. We gaan op zoek naar sportieve mensen in de regio die verwante sporten doen en we gaan alle bedrijven in Almere benaderen. Laten we al het materiaal zelf maken en gebruik maken van klimvrienden om te figureren.

Case story time

Een beperkt budget maar een maximale output. Brainycloud verzorgde alles van A tot Z. Impact regelde de mensen en de foto’s. Van direct mail tot toffe video, we lieten niets aan het toeval over.

Een zakelijke direct mail – naar meer dan 800 personen in de regio – informeerde werkgevers en managers over de voordelen van sportieve werknemers, het aanbieden van een abonnement en de belastingvoordelen. Een toffe info folder vertelde alles over de sport en de hal.

De attentiewaarde werd verhoogd door alle brieven en enveloppen te personaliseren en door op de enveloppe al duidelijk te maken dat dit geen gewone brief was.

Voor de jongere doelgroepen ontwikkelden we een toffe video, deze werd gericht afgeleverd bij de geselecteerde doelgroepen in de regio. Ondersteund met diverse Social campagnes op Facebook en Instagram. Een PPC Google campagne ving het zoekverkeer naar sportscholen af om ze van gedachte te laten veranderen.

Een speciale aanbieding voor studenten lokte leerlingen uit de regio, een spoed intro cursus met rittenkaart zorgde voor meer engagement en gaf nieuwkomers sneller het gevoel dat ze zich ontwikkelden. Het motiveerde ze om vaker te komen.  

Toen er geen geld meer was voor het verspreiden van flyers sloten we een barter deal met Papa Johns Pizza Almere. Hun team mocht gratis komen klimmen en de Impact flyer ging een tijdje mee op de pizzadoos. 

Mailing-Impact-direct-mail

Een bedrijfsvideo ->

Een bedrijfsvideo

Zonder dure crew, verlichting en figuranten een toffe video maken? Natuurlijk kan dat. In een halve dag schoten we voldoende materiaal om potentiële nieuwe klimmers het Impact gevoel mee te geven. Plezier, stoere dames, spieren, ontspanning en uitdaging moesten terug komen in de video

Een 360º tour

Klimmers gaan graag op pad. Op zoek naar nieuwe uitdagingen. Maar een nieuwe hal in Almere? Moesten ze daar wel heen? Een gratis 360 Google tour, uitgevoerd door ons dochterbedrijf – FB360 – zorgde ervoor dat ze binnen 3 jaar tijd meer dan 135.000 virtuele views kregen. Dit steuntje in de rug werd beloond met een aantal keer gratis klimmen voor de mensen van Brainycloud 😉

Een aantal marketing campagnes

Naast de video ontwikkelde we diverse campagnebeelden voor Facebook en Instagram. Daarnaast ontwikkelden we voldoende content om – tijdens de duur van de campagnes – ook de huidige doelgroep te verleiden met organische posts en Instagram Stories. De zomer was in aantocht en het werd tijd om de hobby serieus op te pakken.

En Voilà... Een tevreden klant

Brainycloud heeft een uitstekend product geleverd. De 360 tour was snel voor elkaar en we hebben totaal geen hinder ondervonden. We hebben binnen no-time 5000 extra bezoekers op onze website mogen ontvangen. Het grote voordeel voor ons is dat onze bezoekers nu vooraf een idee kunnen krijgen van onze hal. Helemaal top dus. Om de verkopen van onze abonnementen een boost te geven en meer zakelijke bezoekers aan te trekken heeft Brainycloud geholpen met een zomeractie. Alles werd uit de kast gehaald om het een groot succes te maken en dat is gelukt!

– Dominique van Grieken

Moet je die stoere blik zien : )

Neem contact op

Bel ons op +31 (0)85 017 0172

Of laat onderstaand uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Doorgaans reageren wij binnen één uur. Tot zo!

De opgegeven data gebruiken wij alleen om contact met u op te nemen. Uw gegevens worden vertrouwelijk opgeslagen en alleen bewaard voor de nodige duur. Als u zich inschrijft voor de nieuwsbrief dan ontvangt u 4 keer per jaar handige Marketing Tips.