Skip to content

Gemeente almere

Gemeente almere

Het kan in Almere

Gemeente Almere bestaat inmiddels al meer dan 40 jaar. De geschiedenis gaat verder terug, dat bewijzen bodemvondsten. Maar iedere inwoner van Almere kent de inmiddels niet meer gebruikte slogan: Het kan in Almere. 

In de jaren dat wij gestart zijn hebben we onze prachtige stad uit zien groeien tot een moderne grote stad, eentje die snel ouder geworden is. Een stad met veel leuke initiatieven, leuke wijken, veel groen en stadsdelen met elk hun eigen kenmerken. 

De Gemeente heeft een belangrijke centrale plek en onderneemt tal van activiteiten om in verbinding te blijven met haar inwoners. Brainycloud helpt de Gemeente met het realiseren van ad-hoc video content en heeft de Gemeenteraad geholpen met het uitwerken van een brochure en video die de jongere inwoners meer moet aanspreken. 

De Uitdaging

Als Gemeente je inwoners bereiken, een duidelijke boodschap verspreiden en niet te populair zijn. 

De Oplossing

Brainycloud helpt de Gemeente Almere om haar boodschap, afhankelijk van de doelgroep(en) eenduidig te formuleren. Hier en daar zoeken we de grens op om – met name de jonge inwoners van Almere – te triggeren om meer betrokken te raken bij hun stad. 

Gemeenteraad Brochure

Wat doet de Gemeenteraad eigenlijk? Wat hebben de burgers aan de raad? Hoe wordt de raad samengesteld? Wat kun je als burger doen als je iets wilt veranderen in jouw stad? Veel inwoners hebben geen idee wat de raad exact doet en of ze daar invloed op hebben. 

Onze remake van de bestaande Gemeenteraad brochure moest een jongere generatie aanspreken. Vectoren gecombineerd met foto’s van échte Almeerse inwoners, wat minder serieus, een beetje boos-achtig en to the point teksten. 

De boodschap: De raad is jouw stem. Maar jij bent onze ogen! gecombineerd met #Almerelaatjehoren moest een beweging op gang brengen om de inwoners actiever te betrekken bij het beleid. 

Mensen moeten bewuster worden van het feit dat de gemeenteraad hun stem vertegenwoordig maar dat ze ook niet alles kunnen zien. Door inwoners meer bij de stad te betrekken en politiek toegankelijker te maken hoopt de gemeente Almere op meer betrokken inwoners. 

Inwoners wordt gevraagd om in actie te komen en een unieke hashtag maakt onzichtbare burgers en problemen in een handomdraai zichtbaar.

Een aantal foto's

Speciaal voor de gemeente Almere verzorgde Brainycloud een Fotoshoot van alle kenmerkende locaties. Een deel van deze foto’s is inmiddels beschikbaar als Stockfoto.

Concept Video Raad van Almere

En hoe leg je deze boodschap duidelijk uit op de scholen? Simpel; laat ze een korte video zien. 

Een aantal illustraties

Speciaal voor de gemeente Almere verzorgde Brainycloud diverse Illustraties voor print en video. Onderstaande illustraties zijn voor verschillende doeleinden gebruikt en worden in lage kwaliteit weergegeven.

Subsidiestelsel Cultuur Almere

Een video met uitleg over de veranderingen in het subsidiestelsel voor de Almeerse cultuursector.

Het Sportgala van Almere 2020

Ieder jaar verkiest Almere de beste Sportman, Sportvrouw, Paralympisch sporter, Sportcoach, Sporttalent en Sportteam. Nieuw dit jaar zijn de categorieën Sportvrijwilliger en Sportclub van het jaar. 

Tijdens het SNS Sportgala op 12 februari 2020 in het Topsportcentrum zijn de winnaars bekend gemaakt van de Almeerse Sportverkiezingen 2019.

Speciaal voor het Sportgala van Almere heeft Brainycloud de countdown, nominatie en categorie video’s ontwikkeld. 

En Voilà... Een tevreden klant

Super tevreden over de samenwerking! 

– Ciska Borsboom – Communicatieadviseur Gemeente Almere

Neem contact op

Bel ons op +31 (0)85 017 0172

Of laat onderstaand uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Doorgaans reageren wij binnen één uur. Tot zo!

De opgegeven data gebruiken wij alleen om contact met u op te nemen. Uw gegevens worden vertrouwelijk opgeslagen en alleen bewaard voor de nodige duur. Als u zich inschrijft voor de nieuwsbrief dan ontvangt u 4 keer per jaar handige Marketing Tips.