Skip to content

China Red

vuurwerk met inhoud

China Red Vuurwerk wordt rechtstreeks uit China geïmporteerd. China Red is een inkooporganisatie die voor streng geselecteerde vuurwerkwinkels premium vuurwerk levert. Ze noemen dat; vuurwerk met inhoud. China Red vuurwerk wordt door vuurwerkspecialisten in China geselecteerd voor de Nederlandse markt en is bij veel winkeliers verkrijgbaar als onderdeel van het reguliere assortiment.

Sinds 2010 hebben ze, samen met de grootste vuurwerkhandelaren van Nederland, besloten om zelf vuurwerk te importeren uit China. Vuurwerk van een kwalitatief nog hoger niveau. China Red is inmiddels de sensatie in vuurwerkland. Top klasse vuurwerk met spectaculaire effecten. 

Aan de China Red vuurwerk collectie worden jaarlijks nieuwe producten toegevoegd en vernieuwingen geïntroduceerd. De collectie bevat inmiddels prachtige artikelen, variërend van 500 grams cakes en siervuurwerk pakketten tot single shots mortieren en mega grote cakes.

Als inkooporganisatie had China Red het idee om ook eens te knallen met marketing. Brainycloud werd gevraagd om een aantal campagne voorstellen te doen. Het winnende voorstel mochten we van A tot Z uitvoeren. Het doel was om meerdere facetten in één keer aan te pakken. Van een nieuwe site met meer beleving tot een dealer finder en actief zijn op Sociale Media. Er was één voorwaarde: Alles moest in 1.5 maand tijd gebeuren.

Het Probleem

Vuurwerk is gevaarlijk en Facebook en Google onderstrepen dit met hun policy. Adverteren is verboden en voor vuurwerkhandelaren is online campagne voeren een uitdaging. Organisch bereik is ook laag, vuurwerkhandelaren zijn immers maar een aantal dagen per jaar actief met promoties en verkopen. Hoe lossen we dit op en hoe kunnen we knallend het jaar afsluiten?

De OPLOSSING

We gaan voor het maximale bereik door een groot deel van het budget in te zetten voor een deelactie. We genereren user generated content en laten gebruikers zorgen voor een rimpeleffect. Een nieuwe site met speciale database, actiepagina en real-time status overzicht motiveert gebruikers om meer likes te verzamelen. And so it begins…

Een gloednieuwe website

China Red benaderde ons precies op het moment dat ze zelf in een rebranding zaten. Een nieuw logo was geboren maar de eerste concept designs waren al gemaakt. De concept designs willen we jullie niet onthouden maar  uiteindelijk hebben ze gekozen voor een ander ontwerp, dit sloot meer aan bij hun nieuwe huisstijl. 

De website wordt door China Red zelf onderhouden en krijgt in principe alleen update van China Red tegen het einde van het jaar. Echter, voor een speciale campagne hebben we wel een aparte mini site met eigen user database ontwikkeld. Hierover later meer.

CONCEPT ONTWERPEN

een campagne ZO succesvol dat mensen gek werden

Uit een aantal creatieve voorstellen koos China Red uiteindelijk een like, win en deel actie. Deelnemers konden zich inschrijven via de site en China Red vertellen wat ze met een China Red vuurwerk pakket van € 1000 gingen doen. Er werden drie pakketten weggegeven. Er was wel één voorwaarde: Het publiek moest bepalen aan wie. Alle inzendingen kwamen in een speciaal beveiligde database en deelnemers mocht zelf stemmen verzamelen. Little did we know….

We moesten in korte tijd een groot publiek bereiken en met user generated content lukte dit. Wat we niet hadden voorzien was dat mensen elkaar niks gunden en dat veel deelnemers uiteindelijk ervoor kozen om vals te spelen. Emoties liepen hoog op en ouders waren “in it to win it”. Alles voor de kids. Tot Hooligans aan toe. Uiteraard kwamen we hier achter en moesten we kiezen voor een de-escalerende aanpak. Deelnemers werden aangesproken op hun gedrag en de stemlocaties + IP data van de stemmers werd gecontroleerd. 

Deelnemers die de grens over gingen werden uiteindelijk uitgesloten van deelname en de drie pakketten gingen naar de gelukkige winnaars. De actie was een groot succes en China Red wist niet wat hun overkwam.

china-red-vuurwerk-campagne-banner
china-red-vuurwerk-campagne-banner
campagnebeeld

SFEERBEELD

Neurotactics en een beetje de grenzen opzoeken. Vuurwerk is een mannenwereld. Een mooie dame die je recht in de ogen aankijkt. We hebben de aandacht. Maar adverteren met vuurwerk mag niet. Hoe zoeken we de grenzen op en hoe kunnen we de systemen van Google en Facebook een klein beetje om de tuin leiden?

Laten we het vuurwerk heel subtiel en vervaagd toevoegen op de achtergrond, laten we het niet over vuurwerk hebben op Facebook en laten we terughoudend zijn onze uitingen in de tekst. Laten we de gebruikers inzetten om voor ons te werken. Voila.

lead-banner-campagne-google-china-red

Banner campagnes, social media campagnes, PPC Google Campagnes, User generated content etc. Alles werd uit de kast gehaald om in 1.5 maand zoveel mogelijk mensen te bereiken.

EEN SPECIALE ACTIE PAGINA / WEBSITE

Wat valt er te halen en wat moet men daar voor doen? Een duidelijke actie website begeleide deelnemers bij de stappen. Stuur het idee in, deel jouw idee op facebook en haal een deelbare link op om meer likes te verzamelen. Een ranking list motiveerde deelnemers om regelmatig te kijken en alles uit de kast te halen om richting de top 3 te gaan.

1.

2.

3.

4.

EXPIRIMENTEER MET FACEBOOK

Het campagnebeeld was gekozen. Maar op Facebook over vuurwerk praten was uit den boze. Er kwamen creatieve oplossingen en data moest vanzelf uitwijzen waar mensen gevoeliger voor waren. PS: Do not try this at home.

Cijfertjes, cijfertjes, cijfertjes

0
Bereikte personen
0
Post weergaven
0
Gedeelde berichten
0
Nieuwe volgers
0
Sessies
0
Gebruikers
0
Pagina weergaven
0
Gedeelde ideeën

En Voilà... Een tevreden klant

Brainycloud heeft in een hele korte tijd een behoorlijke prestatie neergezet. Ondanks dat we niet goed waren voorbereid op de onverwachte online stormloop, hebben ze alles in goed banen kunnen leiden en China Red een succesvolle afsluiting bezorgd. Waarvoor onze dank. 

– Andre

Neem contact op

Bel ons op +31 (0)85 017 0172

Of laat onderstaand uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Doorgaans reageren wij binnen één uur. Tot zo!

De opgegeven data gebruiken wij alleen om contact met u op te nemen. Uw gegevens worden vertrouwelijk opgeslagen en alleen bewaard voor de nodige duur. Als u zich inschrijft voor de nieuwsbrief dan ontvangt u 4 keer per jaar handige Marketing Tips.