Skip to content

Marketing Verticals / Markten

Marketing verticals / Markten

IN WELKE MARKTEN ZIJN WE ACTIEf?

Brainycloud werkt doorgaans voor premium en luxury brands in diverse segmenten. Dit neemt echter niet weg dat we ook wel eens voor start-ups en minder bekende merken werken. We krijgen dan ook wel eens de vraag: “Heb je ervaring met onze branche?”. 

Als Neuromarketeers weten we dat “nee” het beste antwoord is. Een Marketing Manager zonder bias zal bijvoorbeeld eerder geneigd zijn om betere campagnes op te zetten, puur omdat hij of zij zijn/haar eigen voorkeuren achterwege laat en puur kijkt naar campagnedata. 

Dit komt omdat Onze Neuromarketing-tactieken universeel werken en overal binnen de customer journey toepasbaar zijn. Wat automatisch betekent dat we niet perse gebonden zijn aan bepaalde markten. En om eerlijk te zijn: Dat vinden we ook het leukst aan ons werk. Zonder persoonlijke voorkeuren nieuwe markten ontdekken en zonder patroondenken succesvolle strategieën en ontwerpen ontwikkelen voor sterke merken met mooie diensten of producten.

We werken dan ook voor de meest uiteenlopende bedrijven in de meest uiteenlopende branches. Voor ons draait het dan ook maar om één ding; resultaat.

Alle Marketing expertises

Bij ons vindt u alle expertises onder één dak. Van senior Marketeers, SEO en SEA specialisten tot DTP'ers, interaction designers en producenten. Brainycloud heeft een core-team in Nederland, een development-team in Polen en een vaste groep freelance copywriters over de hele wereld.

Terug naar de basis van Marketing

Wij zetten marketingtools in die écht nodig zijn. Met onze ervaring gaan we terug naar de essentie; waar staat u nu en wat is uw gewenste situatie? Hieruit komt een strategie en gedegen aanpak. Dat is marketing en niet anders.

Partners

Brainycloud is Google Partner, Cookiebot Partner en Leadinfo Partner. Onze medewerkers worden continu bijgeschoold en voldoen aan onze hoge interne eisen op het gebied van Marketing en Design nerds.

MARKETING VERTICALS BRAINYCLOUD

Food / Retail Marketing

Van Bakker Tietema uit de polder tot de Duitse broodjesketen Backwerk. Wij werken en hebben gewerkt voor diverse bedrijven in de retail/food industrie.

Van het verzorgen van campagnes, het onderhouden van social media kanalen tot het opzetten van interne beleidsregels voor het gebruik van Social Media. En natuurlijk het ontwikkelen van een complete nieuwe huisstijl. We hebben het allemaal gedaan.

Horeca Marketing

We know, een ruim begrip. Maar we hebben veel gewerkt voor brasserieën, restaurants en bedrijven die eten op locatie bezorgen.

Het inmiddels zeer populaire restaurant Thuishaven was één van onze projecten waar we de complete introductie en huisstijl voor hebben verzorgd. Voor Partyservice Breet hebben we dan weer een speciale webshop gebouwd.

Business to Business Marketing

Veel B2B bedrijven helpen wij met het genereren van meer leads (demand generation), het opzetten en uitvoeren van complete strategieën, het optimaliseren van customer journey's en speciale campagnes, beurzen of events.

We hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de groei van het inmiddels wereldwijd actieve reviewplatform Trustpilot en werken dagelijks aan het volledig automatisch classificeren van nieuwe leads voor tal van B2B bedrijven. We werken hiervoor o.a. met Tools als Eloqua, Hubspot, Active Campaign en Agile CRM.

Marketing Technische Sector

Ook in de technische sector zijn wij actief. Zo hebben we het Almeerse bedrijf Borgh geholpen met de introductie van een revolutionaire diamantboot-systeem en hebben we de Amerikaanse producent van zilver-zinc accu's, ZPower batteries, geholpen met een productintroductie in Nederland.

Het Amerikaans-Poolse bedrijf Sonicsmith hebben we geholpen met het automatiseren van hun Marketing, het aanjagen van de verkopen op Amazon en het ontwikkelen van de B2B zusterwebsite secondsound.com.

Marketing Industrieel

Brainycloud heeft een actieve bijdrage geleverd aan de Marketingstrategie en lead-gen activiteiten van diverse industriële bedrijven.

Een voorbeeld van een recent project is de rebranding van AKF/AGF naar AKF plastics. Voor dit spuitgietbedrijf in Naarden hebben we de complete rebranding en strategie verzorgd en zijn we actief met SEO, technische website optimalisaties en Google ad en LinkedIn campagnes.

Marketing Uitvaartbranche

Bij toeval zijn we ook beland in de uitvaartbranche. Wat eerst een kleine en weinig actieve markt leek blijkt eigenlijk een best concurrerende en complexe markt.

Als Marketingbureau helpen we kleine zelfstandige ondernemers om, zonder grote budgetten, te kunnen concurreren met de grote jongens. We helpen deze zelfstandige uitvaartondernemers met SEO, Google ads en het ontwikkelen van alle nodige Marketing materialen.

Logistiek / Transport

Voor de logistieke sector hebben we diverse projecten gerealiseerd. Deze vrij traditionele branche kenmerkt zich door vaak een gebrek aan Marketingkennis.

Als Marketingbureau helpen we deze bedrijven met het binnenhalen van meer leads en het automatiseren van diverse Marketingactiviteiten. We fungeren dan vaak als hun interne Marketingafdeling. Zo hebben we bijvoorbeeld voor Alpi al het inbound verkeer geautomatiseerd. Door middel van nurture e-mail flows, tickets en een uitgebreid CRM kunnen ze bestaande en nieuwe klanten beter van dienst zijn.

Tourisme

Van uitgebreide tours op de wallen tot rondvaarten in de Smokeboat of Holyboat. Wij helpen met strategisch advies, het realiseren van diverse ontwerpen, geprint materiaal zoals bijvoorbeeld flyers, het opzetten en onderhouden van Google campagnes en het schrijven van SEO content voor het genereren van meer inbound verkeer uit andere landen.

Wist u dat de Holyboat tour onlangs is uitgeroepen tot beste Tripadvisor Tour van Amsterdam?

Retail Marketing

Als Marketing agency hebben we gewerkt en werken we voor diverse premium brands. Denk hierbij aan gerenommeerde horlogemerken (Frederique Constant & Alpina), fashion luxury brands als Guess Watches en A-merken zoals Sennheiser (audio) en Starkey (hearing care).

Zo helpen we Sennheiser met het onderhouden en lokaliseren van hun Benelux Social kanalen, het afhandelen van inbound social service verzoeken voor professionele gebruikers en consumenten.

IT (SaaS Software)

Wat begon met een avontuur in het red light district van Copenhagen eindigde met het grootste wereldwijde platvorm voor community reviews; Trustpilot. Brainycloud heeft een wezenlijke bijdrage geleverd aan de Nederlandse en Duitse groei van deze reviewreus.

Van het inrichten en vertalen van Marketingflows in Eloqua tot het bedenken van nieuwe strategische samenwerkingen. Een recenter SaaS introductie avontuur was dat van Relayter. Van toffe cinematic bedrijfsvideo's tot strategische account based Marketing activiteiten. Wij hebben het gedaan.

E-commerce Marketing

Uw producten in Google Shopping vertonen, verkopen op Bol.com of Amazon?

Wij hebben diverse klanten geholpen met de eerste opstart, het volledig automatiseren van de Google Merchant feeds of het ontwikkelen van tijdelijke of permanente e-commerce omgevingen. Zo ontwikkelden we een o.a. speciale Magento partnershop voor PostNL en Sennheiser en een compleet nieuwe website met verhuurmodule en koppeling met cyclesoft en Agu voor Van Der Linde fietsen in Almere.

Crypto / Finance Marketing

Wat begon met Flash bannersets en landingpages voor Citi FX groeide uit tot diverse HTML 5 banner opdrachten voor grote merken in de finance wereld.

Met de groei van de cryptomarkten kwamen ook de opdrachten voor Whitepapers, ICO websites en verwante Marketingmaterialen. Een van onze leukste en spannendste projecten was de uitgebreide HTML5 banner campagne van Corner Trader tijdens de verkiezingen. We mochten geen afbeeldingen van Trump of Hillary gebruiken en we moesten ons voorbereiden op beide scenario's. Herkenbare illustraties waren het gevolg. En uiteindelijk won Trump!

Waarom Marketing bij Brainycloud?

Bij Brainycloud Marketing & Design komen onze grote passies voor Ontwerp en Marketing samen. Dit combineren we met onze enorme interesse in de werking van het menselijk brein en onze passie voor data. Het resultaat; ontwerpen en campagnes die écht werken. 

Onze Neuromarketing tactieken werken universeel en zijn overal binnen de customer journey toepasbaar. Of u nu een goed converterende landingspagina wilt of een strakke brochure om mensen te verleiden; wij regelen alles tot in de puntjes.

Als Marketingbureau hebben we ons niet toegelegd op specifieke verticals. Wel werken we graag voor mooie merken. Gelet op de markten waarbinnen we actief zijn kan men zeggen dat we doorgaans voor Premium Brands werken.

Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd in één van onze Marketing of ontwerp-diensten of benieuwd wat we allemaal voor  u kunnen doen?  Neem dan snel vrijblijvend contact op, zodat één van onze specialisten samen met u kan kijken naar de mogelijkheden voor uw bedrijf.

Marketing advies nodig?

Bent u geïnteresseerd in één van onze Marketing-diensten of benieuwd wat we allemaal voor u kunnen doen? Neem dan snel vrijblijvend contact op, zodat één van onze specialisten samen met u kan kijken naar de mogelijkheden voor uw bedrijf.

Ieder adviesgesprek is gratis en vrijblijvend. 

Waarom MARKETING BIJ Brainycloud?

Bij ons Marketingbureau in Almere werken gepassioneerde mensen die zich bewezen hebben in de Marketing wereld. Onze experts hebben jarenlange ervaring, scholen zichzelf bij en zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. We werken transparant en gebruiken de beste tools om uw doelen te bereiken.

U kunt kiezen uit vaste marketingpakketten per maand zodat u weer waar u aan toe bent en dankzij onze Neuromarketing kennis haalt u gegarandeerd het maximale uit al uw marketing activiteiten. We noemen dat: Performance Marketing™. 

Gecombineerd met onze passie voor mooie, effectieve ontwerpen bent u gegarandeerd van een partij die alles in-huis kan verzorgen. Alsof u een eigen Marketing afdeling erbij heeft.

Wij gaan geen uitdaging uit de weg en we gaan door totdat U tevreden bent met het resultaat. We staan voor u klaar.

Neem contact op

Bel ons op +31 (0)85 017 0172

Of laat onderstaand uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Doorgaans reageren wij binnen één uur. Tot zo!

De opgegeven data gebruiken wij alleen om contact met u op te nemen. Uw gegevens worden vertrouwelijk opgeslagen en alleen bewaard voor de nodige duur. Als u zich inschrijft voor de nieuwsbrief dan ontvangt u 4 keer per jaar handige Marketing Tips.