Skip to content

Huisstijl

Huisstijl

Huisstijl ontwerp

Uw huisstijl is uitermate belangrijk voor de identiteit van uw merk. 

Een goed ontworpen huisstijl laat uw publiek weten in welke branche u zich bevindt, welke producten of services u aanbiedt, wat uw bedrijf uniek maakt en geeft inzicht in de persoonlijkheid van uw merk. In de zakenwereld draait het allemaal om die eerste indruk.

Waar moet een huisstijl ontwerp volgens onze huisstijl-ontwerpers aan voldoen:

  • Herkenbaar
  • Eenvoudig maar krachtig
  • Wat bij uw bedrijf past
  • Tijdloos

Huisstijl nodig?

Wij helpen u graag met het verbeteren van uw huisstijl of het ontwerpen van een nieuwe huisstijl. Stuur ons een bericht met uw wensen en wij nemen zo snel mogelijk contact op om alle mogelijkheden te bespreken. Uiteraard kunt u ons ook bezoeken in Almere of Lelystad.

De opgegeven data gebruiken wij alleen om contact met u op te nemen. Uw gegevens worden vertrouwelijk opgeslagen en alleen bewaard voor de nodige duur. Als u zich inschrijft voor de nieuwsbrief dan ontvangt u 4 keer per jaar handige Marketing Tips.

Huisstijl ontwerp

Uw huisstijl is uitermate belangrijk voor de identiteit van uw merk. 

Een goed ontworpen huisstijl laat uw publiek weten in welke branche u zich bevindt, welke producten of services u aanbiedt, wat uw bedrijf uniek maakt en geeft inzicht in de persoonlijkheid van uw merk. In de zakenwereld draait het allemaal om die eerste indruk.

Waar moet een huisstijl ontwerp volgens onze huisstijl-ontwerpers aan voldoen:

  • Herkenbaar
  • Eenvoudig maar krachtig
  • Wat bij uw bedrijf past
  • Tijdloos

Meer weten over huisstijl ontwerp?

Bent u geïnteresseerd in één van onze ontwerp-diensten of benieuwd wat we allemaal voor u kunnen doen?  Neem dan vrijblijvend contact op, zodat één van onze grafische specialisten samen met u kan kijken naar de mogelijkheden voor uw bedrijf.

Ieder adviesgesprek is gratis en vrijblijvend.

Huisstijl ontwerp voorbeelden

Huisstijl ontwerp eDiscounter

Een compleet nieuwe huisstijl voor de webshop van elektrische steps en fietsen. Een gloednieuw logo & webshop. Super hip en fris design. Voorlopig kunnen zij helemaal voort.

Huisstijl ontwerp Paintr

Een compleet huisstijl ontwerp voor een startende buitenschilder Paintr.me. Wij hebben mogen werken aan een logo, illustraties, een website, spandoeken en bedrijfskleding.  

Huisstijl ontwerp Tietema

Voor de bekendste bakker van de polder hebben wij hun huisstijl mogen opfrissen en vernieuwen. Hierbij hebben wij het logo en de website aangepakt. Daarnaast nieuwe product foto’s voor in de webshop.

Huisstijl ontwerp Mediagroup worldwide

Brainycloud heeft meerdere logo’s ontwikkeld voor Mediagroup. Na de fusie van de verschillende locaties tot één entiteit; MediaGroup Worldwide, heeft Brainycloud het logo een update gegeven. Een website ontwerp, visitekaartjes en een aantal powerpoint templates maken dit huisstijl verder compleet.

Een huisstijl ontwerp in 3 stappen

Logo ontwerp

logo-ontwerp is uitermate belangrijk voor de identiteit van uw merk. Een bedrijfslogo is namelijk de eerste ervaring met uw brand wanneer men kennis maakt met uw bedrijf, product of dienst.

Huisstijl/Branding

Wat past bij uw bedrijf? Spandoeken langs de weg? Een roll-up banner in de winkel? Stickers? Maak in één oogopslag duidelijk dat dit uw bedrijf is.

Huisstijlgids

Leg alles vast in een huisstijlgids. Hierin staan de regels voor het gebruik van het logo, de lettertypes, kleuren en veel andere uitingen.

Waarom huisstijl ontwerp bij Brainycloud?

Bij Brainycloud komen onze grote passies voor huisstijl ontwerp, logo ontwerp en webdesign samen. Dit combineren we met onze enorme interesse in neuromarketing. Daarnaast zijn we gek op het technisch verbeteren van websites en het implementeren van handige marketingtools die meer leads uit uw website kunnen halen. 

Het resultaat; Een huisstijl dat past bij uw bedrijf! 

Meer weten over huisstijl ontwerp?

Neem contact met ons op, wij kunnen u helpen bij het maken van de juiste beslissingen als het aankomt op het ontwikkelen van uw nieuwe huisstijl, logo of website.

Intresse?

Wordt u hier ook zo enthousiast van en wilt u ook een unieke huisstijl? Neem dan contact met ons op.

Huisstijl voorbeelden

Wij hebben mogen werken aan: het logo, menukrant, borrelkaart, drankenkaart en de website.

Wij hebben mogen werken aan: het logo, de website, flyers en informatiefolder.

Van begin tot eind

Bekijk onze portfolio en ontdek huisstijlen waaraan wij hebben mogen werken.

Huisstijl ontwerp uitgelegd

seo teksten schrijven? Besteed het werk uit aan een expert!

Sommige ondernemers vragen zich nu af: wat is een huisstijl en waar moet mijn logo aan voldoen? Een huisstijl, of ook wel een “corporate design”, klinkt wellicht nogal overdreven. Maar dat is het zeker niet! Het is de uitstraling van een bedrijf; de kleuren en lettertypes die men  gebruikt, het ontwerp van de website, papier, verpakkingsmaterialen etc. Kortom, alles wat mensen van uw bedrijf zien, is onderdeel van de bedrijfshuisstijl.

En uw logo is hier dan ook een centraal onderdeel van. Een logo staat overal; op uw website, reclamemateriaal, de belettering op een winkelruit, enzovoort. Het ontwerp van uw logo bepaalt dus grotendeels de herkenningswaarde van uw bedrijf. We zeggen dan ook altijd: Uw logo moet passen bij uw propositie. 

Huisstijl/Branding

Een huisstijl bestaat uit meer dan alleen een bedrijfsnaam of logo. Het is namelijk sterk betrokken bij de identiteit of imago van uw bedrijf. Hier valt onder: een logo, briefpapier, visitekaartjes, offertes, facturen, enveloppen, een website, e-mails, bedrijfskleding en nog veel meer.

Kleuren

Kleuren spelen een cruciale rol in het definiëren van de identiteit en uitstraling van een merk. In de wereld van huisstijlen worden kleuren zorgvuldig gekozen om een specifieke boodschap over te brengen, emoties op te roepen en een blijvende indruk achter te laten bij het publiek.

Elke kleur draagt ​​zijn eigen symboliek en betekenis, en het juiste kleurenpalet kan een krachtige tool zijn om de gewenste associaties en gevoelens op te roepen. Naast de specifieke betekenissen van individuele kleuren is het kleurenpalet als geheel ook van belang. De combinatie van verschillende kleuren kan de algehele uitstraling en perceptie van een merk versterken.

Huisstijlgids

Een huisstijlgids is een essentieel document voor merken om consistentie en herkenbaarheid in hun visuele identiteit te handhaven. Het bevat richtlijnen voor het gebruik van elementen zoals kleuren, typografie en logo's. Dit zorgt ervoor dat alle communicatie-uitingen van een merk coherent zijn, ongeacht wie ze produceert of waar ze worden geproduceerd. Een huisstijlgids evolueert met het merk en dient als een levend document dat regelmatig wordt bijgewerkt om relevant te blijven.

Imago

Een bedrijfsimago is van cruciaal belang in de zakelijke wereld. Het vertegenwoordigt de perceptie van een merk bij het publiek en kan een directe invloed hebben op het vertrouwen van klanten, investeerders en werknemers. Een positief imago, opgebouwd door consistente communicatie en ethisch gedrag, kan leiden tot loyaliteit, samenwerking en groei. Het is essentieel voor bedrijven om hun imago actief te beheren en te beschermen tegen negatieve invloeden om langetermijnsucces te garanderen.

Beeld en woordmerk

Beeld- en woordmerken zijn twee belangrijke onderdelen van een merk. Een woordmerk bestaat uit de geschreven naam of slogan, terwijl een beeldmerk een grafisch symbool is. Samen vormen ze de visuele identiteit van een merk.

Sterk huisstijl ontwerp

Een sterk huisstijlontwerp is essentieel voor het succes van een merk. Het omvat het consistent toepassen van kleuren, lettertypen, logo's en andere visuele elementen in alle communicatie-uitingen van het merk. Dit zorgt voor herkenbaarheid en vertrouwen bij het publiek, waardoor een blijvende indruk ontstaat. Een goed huisstijlontwerp weerspiegelt de kernwaarden en identiteit van het merk en versterkt de boodschap die het wil overbrengen. Het is een krachtig hulpmiddel om de visuele representatie van een merk te versterken en een consistente ervaring te bieden aan klanten en stakeholders.

Neem contact op

Bel ons op +31 (0)85 017 0172

Of laat onderstaand uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Doorgaans reageren wij binnen één uur. Tot zo!

De opgegeven data gebruiken wij alleen om contact met u op te nemen. Uw gegevens worden vertrouwelijk opgeslagen en alleen bewaard voor de nodige duur. Als u zich inschrijft voor de nieuwsbrief dan ontvangt u 4 keer per jaar handige Marketing Tips.