Skip to content
Omvangrijke Marketing met Omvangrijke Data

Marketing en data

Complexe data voor marketeers

Organisaties van vandaag verwachten kenniswerkers – marketeers inbegrepen – met een ​​hoog niveau van cognitieve competentie, waarbij prioritering, multitasking, en analytische vaardigheden een must zijn. Als online marketeer, is analyseren een natuurlijk onderdeel van jouw functieomschrijving. Maar de industrie wordt steeds meer door metrics gedreven – analyse werk vereist steeds meer kennis van complexe web analytics technologieën om een ​​dieper begrip van de consumenten data mogelijk te maken. Hoe kunnen wij als online marketeers dit allemaal bijhouden?

Als je voor een klein bedrijf werkt, gebruik je waarschijnlijk Google Analytics, misschien Hubspot, sommige back-end en CRM-gegevens, en een speciaal spreadsheet waarin al die gegevens samenkomen. Als je voor een groter bedrijf werkt, heb je waarschijnlijk al te maken met meer complexe web analytics en zelfs omvangrijke data. Maar al vrij snel, wordt er niet alleen verwacht dat je een online marketeer bent met buitengewone analytische vaardigheden. Je moet een web analist, en een data-wetenschapper zijn. Je zult niet in staat zijn om de naald te verplaatsen zonder inzicht te hebben in wat je ziet op een Tableau dashboard.

Overspoeld met Marketingdata

Marketeers zijn tegenwoordig overspoeld met gegevens van de klant … Weten wat een individuele consument waar en wanneer aan het doen is, is nu een randvoorwaarde. High performers in ons onderzoek onderscheiden zich door hun vermogen om gegevens over wat de consumenten doen, te integreren met kennis van waarom ze het doen. Dit geeft nieuwe inzichten in de behoeften van de consument en de beste manier om in deze behoeften te voldoen.

Een studie van EffectiveBrands in samenwerking met de Association of National Advertisers, de World Federation of Advertisers, Spencer Stuart, Forbes, MetrixLab en Adobe (samengevat door HBR

In de huidige veranderende industrie, is er een andere stijl van analyse, een mogelijkheid om rechtstreeks toegang te hebben tot de gegevens en deze op nieuwe manieren in kleinere delen op te splitsen, wat nodig is om brandende vragen te beantwoorden. Dus het verkrijgen van een diep inzicht in de consument is kritischer en complexer dan ooit tevoren.

Het team van CoolaData – maker van een end-to-end gedragsgegevens analytics platform – nam een project aan om de beschikbare content over web analytics en BI voor digitale marketing toegankelijker te maken. Ze bouwden de Web Analytics & BI Wiki – de eerste kennis hub dat alle relevante informatie over het onderwerp verzamelt en organiseert in een zinvolle structuur:

BI for marketing data

Intensief onderzoek

De wiki is gestart met een intensief onderzoek – de eerste fase is de bouw van een boom met meer dan 200 sub-thema’s rond web analytics en BI, inclusief web analytics concepten en metrics, BI voor digitale marketing, gespecialiseerde analytics zoals mobiele of SEO analytics, en web analytics en BI-technologieën.

Het CoolaData team verzamelde meer dan 100.000 webpagina’s die deze onderwerpen behandelen, selecteerden de meest relevante voor elke categorie, en verdeelden hen in “content types”, zoals How To, case studies, praktijkvoorbeelden, verkoopinformatie, productvergelijkingen, enzovoort.

De wiki staat nog in de kinderschoenen met ongeveer 60 content pagina’s, en de nieuwe categorie pagina’s worden op een wekelijkse basis toegevoegd.

Het wezenlijke besef achter de wiki is dat er een enorme kenniskloof is tussen de gemiddelde marketing professional, web analist en de doorgewinterde omvangrijke data pro. Dus hebben ze een uitgebreide bron opgezet die duizenden adviezen van deskundigen, praktische handleidingen, case studies en echte voorbeelden samenbrengt – geschreven door bloggers, analytics experts, analisten en zelfs concurrenten – op het raakvlak tussen marketing, web analytics, BI en data-wetenschap.

We zijn er vrij zeker van dat deze nieuwe community resource een hoop tijd besparen kan en veel marketing professionals zal helpen meer vertrouwd te raken met web / digitale analytics, BI, en omvangrijke data.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Wilt u ook marketing advies?

Bent u geïnteresseerd in één van onze Marketing-diensten of benieuwd wat we allemaal voor u kunnen doen? Dan bent u bij ons op de juiste plek. Wat u ook wilt, wij helpen u  graag. 

Neem contact met ons op voor meer informatie.

AANBEVOLEN BLOGS

Neem contact op

Bel ons op +31 (0)85 017 0172

Of laat onderstaand uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Doorgaans reageren wij binnen één uur. Tot zo!

De opgegeven data gebruiken wij alleen om contact met u op te nemen. Uw gegevens worden vertrouwelijk opgeslagen en alleen bewaard voor de nodige duur. Als u zich inschrijft voor de nieuwsbrief dan ontvangt u 4 keer per jaar handige Marketing Tips.