Skip to content
Google page experience update voor desktop afgerond in maart

Google page experience update

Wat is er veranderd sinds de update van maart 2022?

Google heeft bevestigd dat de page experience update voor desktop begin maart is voltooid. Het bedrijf had eerder de start van de uitrol aangekondigd op 22 februari. 

Wat is de update van de page experience voor desktop?

Deze update bevat dezelfde signalen als de mobiele versie van de page experience update, maar zonder de eis dat de pagina mobiel-vriendelijk moet zijn.

In de onderstaande tabel worden de specifieke rankingsignalen weergegeven die in de update zijn opgenomen.

Wat is pagina-ervaring precies?

Factor
Mobiel
Desktop
Largest Contentful Paint (LCP)
Cumulative Layout Shift (CLS)
First Input Delay (FID)
HTTPS Security
Absence of intrusive interstitials
Mobile friendliness
(Niet toepasbaar)

Google heeft een overvloed aan 12 hulpmiddelen rond page experience geproduceerd, hoewel deze niet de gemakkelijkste zijn om te lezen als je geen programmeur bent!

Gelukkig zit de oplossing in de titel!

Google’s page experience updates en bijbehorende meetgegevens zijn bedoeld om te begrijpen hoe een menselijke gebruiker de pagina’s van je website ervaart.

Het meet dus:

  • Of je pagina ’s snel worden geladen – maak je geen zorgen; je krijgt geen boete als je bezoekers een slechte internetverbinding hebben!
  • Of je pagina mobielvriendelijk is – als je bezoeker op een smartphone of tablet surft
  • Of je pagina https gebruikt of HTTPS kan uitvoeren op verzoek van bezoekers
  • Of er op je pagina opdringerige advertenties staan
  • Of je pagina stabiel blijft en geen inhoud heeft die verspringt tijdens het laden

Als je een doorgewinterde website-eigenaar bent of bekend bent met Google-updates, herken je deze factoren misschien van individuele updates in het verleden. En dat wijst op wat de page experience update zelf is; het brengt al die factoren samen en verbetert tegelijkertijd de manier waarop de paginasnelheid en de bruikbaarheid worden gemeten.

Je hoeft je programmeurs dus niet schriftelijk te verzoeken om naast al deze factoren ook aandacht te besteden aan de pagina-ervaring. In plaats daarvan kun je ze wijzen op de update van Google in de bovenstaande link, en dan hebben ze alles wat ze nodig hebben om ervoor te zorgen dat je website presteert zoals het hoort.

Kan ik zien hoe mijn pagina 's presteren?

Je kunt page experience-rapporten vinden in je Search Console-account onder het kopje ‘Experience’ aan de linkerkant. Als er genoeg gebruikersgegevens voor je website zijn, kun je door het vak “Core Web Vitals” klikken en de specifieke URL’s bekijken waar je problemen hebt, zodat je die gemakkelijk kunt verhelpen.

Een nieuwe website nodig? Brainycloud helpt!

Hulp nodig met het ontwikkelen van een nieuwe website? Onze webdesign-experts kunnen u helpen met bouwen van een nieuwe website. De websites die wij maken zijn niet alleen mooi, maar scoren ook goed in Google! Nog geen klant bij Brainycloud? Dan ontvangt u standaard 10 procent korting op uw eerste opdracht!
10% Korting

Waarom heb ik tijdens de update geen enorme veranderingen in mijn rankings gezien?

Hoewel pagina-ervaring een essentiële factor is in de manier waarop Google webpagina ’s beoordeelt en rangschikt, is dit niet de enige rankingfactor. We weten ook niet hoe belangrijk het is binnen het bredere zoekalgoritme van Google.

Google zelf zei dat het onwaarschijnlijk was dat deze update zou leiden tot drastische veranderingen. In het algemeen zijn de dagen dat updates tot enorme verschuivingen in de rangschikking leidden, voorbij. Moderne updates zijn veel subtieler en vinden eerder plaats op de basis van aanpassingen dan van ingrijpende algoritme wijzigingen.

Met dit alles in gedachten, blijft een holistische benadering van je zoekmachine optimalisatie activiteiten de beste manier om een hoge organische zichtbaarheid, rankings, en verkeer te bereiken. Zelfs als je pagina-ervaring over de hele linie 100% is, moet je er nog steeds voor zorgen dat je geweldige, goed geoptimaliseerde inhoud hebt, dat je toonaangevende links verdient, dat je een logische site-architectuur hebt, en dat je voor al het andere op dit front zorgt.

Zal er in de toekomst iets veranderen?

Mogelijk. Iedereen met enige ervaring in digitale marketing heeft jaren geleden geleerd dat het dwaas is om Google te voorspellen.

Op lange termijn zal Google waarschijnlijk blijven verfijnen hoe het de pagina-ervaring meet. Tenzij er echter belangrijke veranderingen zijn in webdesign of bruikbaarheidstrends, is het onwaarschijnlijk dat er een massale verschuiving komt in hoe invloedrijk pagina-ervaring is.

Conclusie? Zorg ervoor dat je pagina ’s een uitzonderlijke gebruikerservaring bieden!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Wilt u ook marketing advies?

Bent u geïnteresseerd in één van onze Marketing-diensten of benieuwd wat we allemaal voor u kunnen doen? Dan bent u bij ons op de juiste plek. Wat u ook wilt, wij helpen u  graag. 

Neem contact met ons op voor meer informatie.

AANBEVOLEN BLOGS

Neem contact op

Bel ons op +31 (0)85 017 0172

Of laat onderstaand uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Doorgaans reageren wij binnen één uur. Tot zo!

De opgegeven data gebruiken wij alleen om contact met u op te nemen. Uw gegevens worden vertrouwelijk opgeslagen en alleen bewaard voor de nodige duur. Als u zich inschrijft voor de nieuwsbrief dan ontvangt u 4 keer per jaar handige Marketing Tips.