Skip to content
Hoe heeft Google Mijn Bedrijf zich vernieuwd?

Google Mijn Bedrijf

Laat Google Mijn bedrijf voor je werken!

Google Mijn Bedrijf profiel met aanbieding
Gebruik de updates!

Google Mijn Bedrijf is een serviceplatform van Google waarbij bedrijven aan hun klanten kunnen laten zien wie ze zijn. Wanneer een bedrijf na een zoekopdracht op Google verschijnt, zie je in het bedrijvenprofiel precies wat ze voor je kunnen doen. 

Het betreffende bedrijf bepaald in hoge mate wat de klant te zien krijgt. Google Mijn Bedrijf bestaat al een tijdje, maar dit platform heeft – zoals typisch voor Google – niet stilgezeten. Dankzij nieuwe functies als de follow-button, het snel kunnen delen van positieve recensies en de beste bedrijfsfoto’s is de Google Mijn Bedrijf account van een bedrijf in zekere zin het bedrijfskaartje van deze tijd geworden. 

Lees in dit blog precies hoe Google Mijn Bedrijf zich heeft vernieuwd, en waarom het juist nu zo belangrijk is geworden.

Bedrijven krijgen de controle terug met Google Mijn Bedrijf

Als bedrijf wil je goed voor de dag komen wanneer je in een zoekopdracht verschijnt. Zeker aangezien een Google search vaak het begin is van het oriëntatieproces als een potentiële klant een specifiek product of dienst zoekt. Het fijne is dat in de vernieuwde versie van Google Mijn Bedrijf bedrijven een hogere mate van controle hebben over hun zichtbare informatie dan ooit tevoren. Zo is het nu bijvoorbeeld mogelijk om als bedrijf aan te geven welke foto zij willen tonen als profielfoto. Dit is al helemaal handig wanneer een bedrijf een vernieuwing ondergaat of een bepaalde promotie wil aanprijzen.

De belangrijkste bedrijfsinformatie is dominant

Wat wil een klant nu precies weten over een bedrijf? Vanuit deze vraag is de lay-out van Google Mijn Bedrijf nu ingericht, waardoor de allerbelangrijkste bedrijfsinformatie als eerste zichtbaar is. Dit gaat om zaken als de exacte openingstijden van een filiaal, het adres en natuurlijk het telefoonnummer. Maar andersom wil een bedrijf graag dat bijvoorbeeld haar logo ook direct zichtbaar is voor de klant, om haar merk en identiteit te kunnen tonen. Goed nieuws: naast de basisinformatie toont Google Mijn Bedrijf nu meteen het logo van het betreffende bedrijf. Branding gebeurt dus al vanaf de eerste klik!

Upload als bedrijf direct foto’s in je profiel

Google Mijn Bedrijf heeft in haar vernieuwde versie apart ruimte gemaakt op het bedrijfsprofiel voor foto’s die het bedrijf zelf kan uploaden. Heb je een nieuwe aanbieding? Upload ‘m in de galerij. Zijn er bepaalde producten die je graag wilt tonen of is er een nieuwe collectie? Dan heb je hier de ruimte om de klant er alvast warm voor te maken. Het mooie is dat Google binnenkort nog een extra functie beschikbaar maakt bij deze foto’s: het toevoegen van een bijschrift. Op deze manier kan je als bedrijf wat extra context geven aan de foto om de klant nóg directer aan te spreken!

Genereer social media posts van positieve reviews

Of je nu een klein of groot bedrijf bent, het ontvangen van positieve reviews blijft altijd één van de meest fijne vormen van erkenning die er zijn. Binnen Google Mijn Bedrijf heb je nu de optie om positieve reviews die op je bedrijfsprofiel worden achtergelaten ook te delen op andere social media kanalen. 

Google biedt hierbij niet slechts de optie om de kale tekst te kopiëren, maar helpt je met sjablonen en andere functies om de post ook visueel aantrekkelijk te maken. Tevens kan je deze post ook uitprinten en in het offline filiaal ophangen! Mond-tot-mond reclame bewijst immers keer op keer de meest doeltreffende vorm van reclame te zijn, en Google Mijn Bedrijf faciliteert dit!

Stuur aparte welkomstaanbiedingen naar klanten

google mijn bedrijf conversie

Sinds kort heeft Google Mijn Bedrijf de optie om een bedrijf te volgen beschikbaar gemaakt. Deze ‘follow’ knop is direct zichtbaar wanneer een potentiële klant op het bedrijf klikt. Zodra een klant je bedrijf volgt, kan je hem of haar verleiden om de volgende stap te zetten door een aanbieding te sturen naar je nieuwe volger. Geef bijvoorbeeld een kortingscode op de volgende bestelling. Zo kan je als bedrijf ook nog eens makkelijker inzien welke kanalen de meeste conversie opleveren.

Google Mijn bedrijf Badges

Doe je het goed als bedrijf en heb je veel goede waarderingen en positieve recensies? Dan kom je in aanmerking voor een speciale vermelding en badge wanneer er gezocht wordt naar bedrijven binnen jouw categorie. De beste 5% binnen hun veld krijgen namelijk digitale (en soms zelfs fysieke) badges die hun excellentie onderscheiden. Zo kan jouw bedrijf bijvoorbeeld als ‘lokale favoriet’ of ‘Google garantie’ gemarkeerd worden. Dergelijke extra markeringen hebben veel invloed op de keuzes van de potentiële klanten.

Laat geen klanten liggen!

Met de nieuwe functies van Google Mijn Bedrijf maakt Google het steeds aantrekkelijker, informatiever en meer belonend voor klanten om via dit profiel de eerste kennis te maken met een bedrijf. Dankzij de nieuwe functies heeft het bedrijf nu veel meer controle over wat deze klanten zien, en dus veel meer kans om klanten aan te trekken! Laat deze klanten niet liggen, en maak gebruik van deze vernieuwde dienst om je bedrijf optimaal te promoten.

Hulp nodig met Google Mijn Bedrijf? Laat ons helpen.

Wilt u het maximale uit Google Mijn Bedrijf halen maar lukt het u niet om alles goed in te richten? We helpen u graag verder. Meestal hebben we maar 1 a 2 uurtjes nodig om alles voor u in order te maken.
10% Korting
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Wilt u ook marketing advies?

Bent u geïnteresseerd in één van onze Marketing-diensten of benieuwd wat we allemaal voor u kunnen doen? Dan bent u bij ons op de juiste plek. Wat u ook wilt, wij helpen u  graag. 

Neem contact met ons op voor meer informatie.

AANBEVOLEN BLOGS

Neem contact op

Bel ons op +31 (0)85 017 0172

Of laat onderstaand uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Doorgaans reageren wij binnen één uur. Tot zo!

De opgegeven data gebruiken wij alleen om contact met u op te nemen. Uw gegevens worden vertrouwelijk opgeslagen en alleen bewaard voor de nodige duur. Als u zich inschrijft voor de nieuwsbrief dan ontvangt u 4 keer per jaar handige Marketing Tips.