Skip to content
Haal meer uit je Google Ads campagnes

Google Ads CAmpagnes

Gebruik deze 6 tips voor de beste resultaten

Google ads campagnes? “Gemakkelijk te gebruiken. Lastig te beheersen.” Dit soort zinnen hoor je vaak als het om videospelletjes gaat. Op gebied van digitale marketing is het een perfecte beschrijving van Google Ads. Ook Google weet dat maar al te goed. Waarom denk je dat elk telefoongesprek met een accountmanager van Google Ads uitloopt op een aanbeveling om je budget te verhogen?

Je hoeft geen ‘expert’ te zijn om Google Ads te gebruiken, maar als je echt geen idee hebt wat je doet, geef je al snel een fortuin uit zonder veel resultaat te zien. Hieronder vind je zes manieren om meer uit je Google Ads-campagnes te halen.

1. Houd het bij één type per campagne

Tegenwoordig heet Google Adwords gewoon "ads". Het nieuwe logo is ook een stuk eenvoudiger.
Het nieuwe Google Ads logo (voorheen Adwords).

Wanneer je een Google Ads-account opent, wordt je gevraagd een enkel campagnetype in te richten. Het is goed om die regel altijd aan te houden, ook als je je later vertrouwd voelt met het gebruik van het platform.

Waarom maar één type per campagne gebruiken?

  • Het helpt Google jouw content te begrijpen en met je samen te werken om je campagnedoelen te behalen.
  • Het maakt het eenvoudig om verkoopcijfers aan een specifiek kanaal toe te schrijven, zodat je de prestaties gemakkelijker kunt monitoren.
  • Als een campagne niet goed presteert, kunt je die specifieke campagne uitschakelen omdat je precies weet waar het probleem ligt.
  • Je kunt verschillende soorten content op de campagnetypen aanpassen om je budget voor digitale marketing optimaal te benutten.

2. Structuur aanbrengen met advertentiegroepen en specifieke pagina's

Verschillende factoren hebben invloed op je Google Ads Kwaliteitsscore, waarmee de kwaliteit en relevantie van je advertenties en landingspagina’s wordt gemeten. Een hogere kwaliteitsscore betekent een lagere cost per click (CPC), en des te meer je dus kunt doen met je advertentiebudget. Als je daarentegen een lage kwaliteitsscore hebt, worden je advertenties misschien helemaal niet getoond!

Google ads kwaliteitsscore hoog houden

google zoeken scherm - UX ,SEO en google ads
Presteren jouw mobiele campagnes beter? Richt dan aparte ads in voor mobiel.

Deze twee eenvoudige dingen zijn wel heel makkelijk te doen om je kwaliteitsscore zo hoog mogelijk te houden:

1. Google ads advertentiegroepen

Gebruik advertentiegroepen om duidelijk afgebakende sets van zoekwoorden centraal te organiseren. Als je kleding verkoopt, kun je aparte advertentiegroepen hebben voor mensen die in het algemeen op zoek zijn naar kleding, of mensen die naar specifieke kledingstukken zoeken. Misschien heb je zelfs meerdere advertentiegroepen voor verschillende soorten kleding.

2. Relevante Landingspagina’s

Zorg ervoor dat elke advertentiegroep een relevante landingspagina heeft die aansluit op de zoekwoorden waarop de advertentie werd getoond. Voorbeeld: je algemene advertentie voor kleding moet naar je homepage leiden, terwijl een specifieke advertentie voor T-shirts naar je categoriepagina met T-shirts leidt.

Google ads campagnes uitbreiden

Op een gegeven moment wil je misschien je Google Ads-campagnes uitbreiden. Weersta dan de verleiding om nieuwe zoekwoorden aan bestaande advertentiegroepen toe te voegen als ze niet relevant zijn voor die groep. Zo moet je ook waar nodig nieuwe landingspagina’s aanmaken voor nieuwe advertentiegroepen.

Net zoals bij campagnetypen het geval is, zorgt dit ervoor dat je het succes van elke advertentiegroep afzonderlijk kunt meten en je kwaliteitsscore voor een specifieke campagne en advertentiegroep kunt bekijken. Dit inzicht stelt je geweldig in staat om je advertenties voortdurend te optimaliseren

3. Schrijf specifieke advertenties voor elke advertentiegroep

Op een klein budget is het verleidelijk om teksten voor advertentiegroepen en producten te herhalen. Niet alleen beroof je jezelf hiermee van de mogelijkheid om gericht te praten over wat je wilt verkopen, maar je hebt ook minder mogelijkheden je advertenties te optimaliseren.

Wanneer al je advertenties hetzelfde zeggen, hoe weet je dan welke advertentiestijl het beste presteert? Je Google Ads-account zou een voortdurende A/B-test moeten zijn!

Google Ads uitbesteden? Brainycloud - Google Ads bureau

Hulp nodig met Google Ads? Laat uw Google Ads campagne dan uitbesteden aan Brainycloud. Onze advertentie-experts kunnen u helpen met het inrichten en optimaliseren van alle soorten online campagnes. Nog geen klant bij Brainycloud? Dan ontvangt u standaard 10 procent korting op uw eerste opdracht!
10% Korting

4. Laat zoekwoorden terugkomen in je advertentie en op je landingspagina

Je hoeft niet per se zoekwoorden in je advertenties en ladingspagina’s te verwerken. Als je bijvoorbeeld woorden van een concurrerend merk gebruikt, wil je die waarschijnlijk niet in je advertentie of op je website noemen!

Als je je echter op exacte zoekwoorden richt in Google Ads, kan het opnemen van zoekwoorden in je advertentie en op je pagina ervoor zorgen dat je meer klanten naar je website lokt en je campagnes geweldig presteren.

Wanneer het zoekwoord van de gebruiker in je advertentie voorkomt – vergeet niet dat deze vetgedrukt worden weergegeven – en op je website te zien is, zal het hen gerust stellen dat jij daadwerkelijk hetgeen kunt leveren waar zij naar op zoek zijn.

5. Nog specifieker adverteren met geo-targeting

SEO oftewel Zoekmachine Optimalisaties voor een betere vindbaarheid in Google. Laptop op bureau. Met Google Ads is het mogelijk om uitgebreide demografische rapporten in te zien en ernaar te handelen. Een van de krachtigste functies is het inzien van loactierapporten onder het menu ‘instellingen’ van je Google Ads-account.

Met deze gegevens kun je zien hoe je advertenties op specifieke locaties presteren, zodat je de marketingkennis hebt om eventueel de volgende stappen te nemen:

  • Uitgaven richten op locaties waar je meer succes hebt om zo je marketinguitgaven en return on investment (ROI) te optimaliseren.
  • Specifieke advertentiegroepen aanmaken voor slecht presterende locaties en je advertentieteksten lokaliseren.
  • Vaststellen op welke locaties je meer brand awarenesss moet opbouwen.

6. Gebruik de beschikbare extensies

Gebruik altijd extensions in jouw google advertenties, ze verbeteren je campagneprestaties.
Koppel je Google Mijn bedrijf account aan Google Ads voor de locatie extensies.

Advertentie-extensies bieden je de fantastische mogelijkheid om meer informatie over je bedrijf te tonen aan personen die naar je op zoek zijn. Er zijn uiteenlopende extensies beschikbaar die je kunt gebruiken naar gelang wat de doelstelling van je google ads campagne is.

Wees je er wel van bewust dat deze niet altijd in beeld komen wanneer je advertentie wordt vertoond. Google maakt gebruik van een voorspellend algoritme om extensies te vertonen wanneer de verwachting is dat het de prestaties van je advertentie verbetert. Hoewel sommige extensies handmatig moeten worden ingesteld, is het zeker de moeite waard deze tijd te investeren om

Optimaal profijt van jouw Google Ads campagnes

Je hoeft geen expert te zijn om het potentieel van je Google Ads campagnes optimaal te benutten en zoveel mogelijk uit het platform te halen. Volg gewoon de zes stappen die we hier hebben beschreven en besteed voldoende tijd aan het inrichten van specifieke campagnes en advertentiegroepen voor al je activiteiten op Google Ads. Je zult snel doorkrijgen hoe Google Ads werkt, zodat je advertentiekosten lager worden bij een maximale ROI en algeheel stijgende omzet.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Wilt u ook marketing advies?

Bent u geïnteresseerd in één van onze Marketing-diensten of benieuwd wat we allemaal voor u kunnen doen? Dan bent u bij ons op de juiste plek. Wat u ook wilt, wij helpen u  graag. 

Neem contact met ons op voor meer informatie.

AANBEVOLEN BLOGS

Neem contact op

Bel ons op +31 (0)85 017 0172

Of laat onderstaand uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Doorgaans reageren wij binnen één uur. Tot zo!

De opgegeven data gebruiken wij alleen om contact met u op te nemen. Uw gegevens worden vertrouwelijk opgeslagen en alleen bewaard voor de nodige duur. Als u zich inschrijft voor de nieuwsbrief dan ontvangt u 4 keer per jaar handige Marketing Tips.