Skip to content
Het nut van Linkbuilding

Dit is waarom je aan linkbuilding moet doen

Heb je een goede website of webshop opgebouwd en ben je helemaal klaar om de volgende stap te zetten? Dan is het misschien geen slecht idee om de digital PR route in te slaan, eventueel in samenwerking met een professionele partner. Een van de belangrijkste aspecten daarbij is linkbuilding.

Wat is linkbuilding en wat zijn de belangrijkste voordelen van deze methode? Hieronder lees je alles wat je wilt weten!

3 belangrijke voordelen van goede linkbuilding

Linkbuilding omvat, zoals de naam doet vermoeden, het opzetten van links op externe websites naar een andere website of webshop. Deze methode is vooral interessant voor websites die nog niet zo populair zijn, maar wel al genoeg naambekendheid hebben om links te kunnen plaatsen op andere websites met meer bezoekers.

Dit zijn de voordelen van linkbuilding:

1. Het verbeteren van je organische ranking

Als je links naar jouw eigen website op een andere website plaatst, zal je organische ranking bij zoekmachines als Google sterk verbeteren. Dit komt natuurlijk door het feit dat hoe vaker een website bezocht wordt, hoe hoger hij staat in het lijstje met resultaten als mensen op een betrokken zoekwoord zoeken.

Er zijn verschillende manieren om je organische rang te verbeteren, waaronder goede content creëren en advertenties opzetten. Linkbuilding is echter een van de beste, omdat je dan meteen bezoekers doorgestuurd krijgt vanaf een gerenommeerde, succesvolle website.

2. Meer traffic naar je website

Dat brengt ons bij het volgende voordeel van linkbuilding: je rijgt veel meer bezoekers op je website of webshop en dat is natuurlijk wat je wilt. De reden hiervoor is tweevoudig:

• De links op de andere websites zelf verwijzen bezoekers van die website door naar die van jou.
• Door je hogere organische ranking zullen ook steeds meer mensen via zoekmachines rechtstreeks op je website terechtkomen.

Kortom, je webshop ontvangt langs twee wegen meer bezoekers, waardoor het positieve effect van linkbuilding nog duidelijker wordt!

3. Automatisch bezoekers aantrekken

Laat ons eerlijk zijn: niets gaat helemaal vanzelf, maar linkbuilding is wel een goede manier om de bal aan het rollen te krijgen en het succes van je website op de lange termijn grotendeels te automatiseren. Eenmaal die links er staan, blijven ze er immers (tenzij de andere website ermee stopt).

Het opzetten van links gaat trouwens nog sneller en gemakkelijker als je hiervoor een beroep doet op een gespecialiseerde service, zoals Publisher Place. Zo kan je je blijven focussen op de kern van je zaak.

Hoger scoren in Google? Werk doorlopend aan SEO!

Hulp nodig met SEO? Onze SEO-experts kunnen u helpen met verschillende zaken in het zoekmachine optimalisatie proces. Zoals een zoekwoord onderzoek, de inhoud en techniek van uw website, link-building en nog meer. Nog geen klant bij Brainycloud? Dan ontvangt u standaard 10 procent korting op uw eerste opdracht!
10% Korting
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Wilt u ook marketing advies?

Bent u geïnteresseerd in één van onze Marketing-diensten of benieuwd wat we allemaal voor u kunnen doen? Dan bent u bij ons op de juiste plek. Wat u ook wilt, wij helpen u  graag. 

Neem contact met ons op voor meer informatie.

AANBEVOLEN BLOGS

Neem contact op

Bel ons op +31 (0)85 017 0172

Of laat onderstaand uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Doorgaans reageren wij binnen één uur. Tot zo!

De opgegeven data gebruiken wij alleen om contact met u op te nemen. Uw gegevens worden vertrouwelijk opgeslagen en alleen bewaard voor de nodige duur. Als u zich inschrijft voor de nieuwsbrief dan ontvangt u 4 keer per jaar handige Marketing Tips.