Skip to content
4 belangrijke SEO tips voor 2021

SEO Tips 2021: De 4 belangrijke voor dit jaar

Gebruik deze SEO tips om beter te scoren in Google

SEO is altijd in verandering. Dat is mooi en frustrerend tegelijk. Er is zoveel informatie over SEO beschikbaar, dat je gemakkelijk overdonderd raakt door wat je nu wel of niet moet doen. Ook kan het frustrerend zijn je op een werkwijze toe te leggen om er vervolgens achter te komen dat het de moeite niet waard is. Zelfs met het beste advies voor SEO, kan het maanden duren voordat je concrete resultaten ziet.

Hoewel de trends komen en gaan, is het duidelijk dat SEO belangrijk blijft. Hier zijn dé vier SEO tips 2021 waarop je nu actie kunt ondernemen en die grote impact zullen houden.

SEO tip 2021 #1: Doe origineel onderzoek voor E-A-T

SEO tips voor Google in 2021 E-A-T staat voor:

  • Expertise.
  • Authoritativeness.
  • Trustworthiness.

Oftewel: expertise, autoriteit en betrouwbaarheid. E-A-T maakt al lange tijd deel uit van Google’s openbaar beschikbare ‘Richtlijnen voor kwaliteitsbeoordelaars’ en is tegenwoordig een van de belangrijkste signalen voor ranking.

Hoe goed is de content op jouw site tegen deze rankingfactoren opgewassen? Denk eens na over de volgende aspecten:

  • Als je binnen jouw werkveld niet bekend staat als expert, kun je overwegen om experts in te huren om teksten voor je website te schrijven. Het algoritme van Google zoekt naar content die door deze experts geschreven is, en geeft hier voorrang aan in de zoekresultaten. Natuurlijk kun jij je in de loop der tijd ook tot expert of autoriteit in jouw branche ontwikkelen!
  • Of je site een autoriteit is, wordt vooral buiten de website om bepaald aan de hand van de hoeveelheid vooraanstaande bronnen die jou of je werk citeren. Origineel onderzoek is daarbij echt een goudmijn. Als je iets creëert dat jouw eigendom is, moeten anderen jouw naam of website vermelden wanneer zij erover schrijven. Als je op bestaande websites met veel gezag wordt vermeld, stijgt daardoor de autoriteit van jouw site. Daar heb je geeneens een backlink voor nodig! Een ander teken van autoriteit is wanneer alle content op je website onder één onderwerp valt of via een duidelijk structuur in verschillende onderwerpen is georganiseerd.
  • Is duidelijk zichtbaar wie je bent? Om betrouwbaarheid en transparantie aan te tonen, moet je tenminste ervoor zorgen pagina’s voor “Over ons” en “Contact” te hebben, en dat er informatie over de auteurs op je website vermeld staat.

SEO tip 2: Als je iets in een video kunt zeggen, doe het dan ook!

SEO tips voor 2021 Het 2019 Global Internet Phenomena Report van Sandvine maakt duidelijk dat videocontent 60% van al het internetverkeer uitmaakt.

Dat zijn niet alleen gebruikers die content op YouTube en Netflix bekijken. Het zijn personen die op zoek zijn naar hoogwaardige inhoud en liever een video guide bekijken dan een blog lezen. Deze mensen willen liever dat je ze iets laat zien, dan dat je het vertelt.

Als je jouw inhoud dus in een video kunt verpakken, doe het dan ook! Eigen videomateriaal met jou of iemand uit je bedrijf heeft daarbij de voorkeur. Maar ook het embedden van video’s uit andere bronnen kan de engagement op je pagina’s verbeteren en de bounce-rate verlagen.

Als je zelf videocontent creëert, gebruik dan captions om de gebruikerservaring van kijkers te verbeteren, en voeg een transcript toe om je pagina nog verder te optimaliseren. Als de video het belangrijkste stukje content op je pagina is, optimaliseer dan de paginatitels en meta-omschrijvingen om duidelijk te maken wat er op de pagina te zien is.

Hoger scoren in Google? Werk doorlopend aan SEO!

Hulp nodig met SEO? Onze SEO-experts kunnen u helpen met verschillende zaken in het zoekmachine optimalisatie proces. Zoals een zoekwoord onderzoek, de inhoud en techniek van uw website, link-building en nog meer. Nog geen klant bij Brainycloud? Dan ontvangt u standaard 10 procent korting op uw eerste opdracht!
10% Korting

SEO tip 3: Optimaliseer voor Featured Snippets

Het aantal zoekopdrachten op Google dat zonder doorklikken wordt beëindigd, steeg in 2019 tot meer dan 50% en dit zal alleen maar verder toenemen. Dat komt niet doordat gebruikers het gewenste resultaat niet vinden, maar doordat Google hun vragen beantwoordt via featured snippets. Waarom zou iemand nog op een website klikken als ze het antwoord al kunnen krijgen zonder iets te hoeven doen?

Als website-eigenaar is dit vreselijk frustrerend en je vraagt je misschien af waarom je überhaupt nog de moeite neemt om content te creëren of je website te optimaliseren. Toch is het een realiteit waarmee we moeten leren leven. Daarom kun je maar beter alles op alles zetten om in de featured snippets voor te komen, daarmee “zoekresultaat-punten” te scoren, en je merk daar te positioneren. Verschillende onderzoeken hebben al aangetoond dat zelfs wanneer de featured snippet niet uit het hoogste zoekresultaat afkomstig is, deze alsnog meer kliks oplevert. Tijdens het schrijven van dit artikel publiceerde Search Engine Land een gesprek tussen de populaire SEO professional Barry Schwartz en Martin Splitt van Google, waarin ze precies deze kwestie aankaarten.

40 tot 60 woorden seo snippets

De meeste featured snippets hebben een lengte van 40 tot 60 woorden. Probeer daarom blokjes tekst van deze lengte op te stellen, bijvoorbeeld met antwoorden op vragen, om de kans te vergroten een plekje als featured snippet te veroveren.

Tools zoals SEMRush kunnen je ook helpen om vast te stellen welke van jouw zoekwoorden featured snippets hebben en welke andere zoekfuncties aan deze resultaten zijn gekoppeld.

SEO tip 4: Optimaliseer je website voor gesproken zoekopdrachten

Voice search, oftewel gesproken zoekopdrachten, wordt tegenwoordig zo vaak gebruikt dat het “optimaliseren voor gesproken zoekresultaten” haast hetzelfde is als je website in zijn algemeen te optimaliseren.

Ruim 75% van gesproken antwoorden zijn afkomstig uit de top drie zoekresultaten uit voice search, terwijl meer dan 40% van de gesproken zoekresultaten uit een featured snippet komen. Soms is het zelfs nog beter je website in een gesproken antwoord te krijgen, dan een featured snippet te hebben. Mensen die een featured snippet lezen, zien misschien niet dat het van jouw merk afkomstig is. Wanneer daarentegen hun Amazon Echo of Google Home toestel je merknaam hardop voorleest als bron van het antwoord, is de kans groot dat het in hun gedachten blijft hangen.

Je kunt geweldig voor voice search optimaliseren door veel vragen en antwoorden op je website te plaatsen, net zoals je bij het optimaliseren voor featured snippets zou doen. Waar zou je dan niet binnen één project voor zowel featured snippets als gesproken zoekopdrachten optimaliseren?!

Nu actie ondernemen

Al deze vier factoren en trends zijn blijvertjes. Als je nog geen actie hebt ondernomen om deze SEO tips voor 2021 te benutten, dan is het hoog tijd om aan de slag te gaan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Wilt u ook marketing advies?

Bent u geïnteresseerd in één van onze Marketing-diensten of benieuwd wat we allemaal voor u kunnen doen? Dan bent u bij ons op de juiste plek. Wat u ook wilt, wij helpen u  graag. 

Neem contact met ons op voor meer informatie.

AANBEVOLEN BLOGS

Neem contact op

Bel ons op +31 (0)85 017 0172

Of laat onderstaand uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Doorgaans reageren wij binnen één uur. Tot zo!

De opgegeven data gebruiken wij alleen om contact met u op te nemen. Uw gegevens worden vertrouwelijk opgeslagen en alleen bewaard voor de nodige duur. Als u zich inschrijft voor de nieuwsbrief dan ontvangt u 4 keer per jaar handige Marketing Tips.